Sokağa cıkma kısıtlaması oncesi marketlerde yoğunluk yaşandı
AKSARAY - Aksaray'da hafta sonu boyunca sokağa cıkma kısıtlamasına dakikalar kala kent merkezi ve marketlerde ciddi yoğunluk yaşandı. Kısıtlama oncesi vatandaşlar marketlere akın ederken, market kasalarında uzun kuyruklar oluştu. Marketlerde bazı urun rafları boşalırken ozellikle vatandaşlar ekmek bulamadıklarından yakındı. Marketlerin manav reyonlarında da ciddi yoğunluk yaşandı. 2 gun surecek kısıtlama oncesi vatandaşlar market arabalarını doldurdu.

Markette ekmek bulamadığını soyleyen Selen Yalcın (20), "Şu an marketten geliyorum. Hicbir şey bulamadım. Ekmek bile bulamadım. İnsanlar marketlere akın etmiş durumda. Herkes birbirinin uzerine yuruyor. Daha fazla orada duramadım ve cıkmak zorunda kaldım. 2 gun boyunca dışarı cıkamayacağız. Bunun icin herkes eve erzak sokmanın derdinde. Ama şu anda hicbir şey mevcut değil" dedi.
Market calışanı Kadir Atak ise, "Abi şu ada yasağa saatler kala Aksaray'da muthiş bir alışveriş cılgınlığı var. İnanın millet cıldırmış. Yani sanki bayram gibi inanamıyoruz bizde. Yani eve zor gideceğiz oyle soyleyeyim" diye konuştu. Alışverişe cıkan Raife Coşkuner (36), "2 gun boyunca evde kalacağımız icin yoğun bir şekilde alışveriş yapıyoruz" şeklinde konuştu. Alışveriş yapan Ramazan Coşkuner ise, "2 gun boyunca evden cıkmayacağımız icin şimdiden market alışverişine başladık" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YAVUZ AKKAN