SOKAĞA cıkma kısıtlaması oncesinde alışverişini erken yapmak isteyen vatandaşlar Bayrampaşa'da zaman zaman yoğunluğa neden oldu.Koronavirusle mucadele kapsamında hafta sonu uygulanacak sokağa cıkma kısıtlaması oncesi kimi vatandaşlar marketlere akın etti kimileri ise alışverişlerini başka zaman almayı tercih etti. Bayrampaşa Muratpaşa mahallesinde bulunan marketlerde zaman zaman yoğunluk yaşandı. Alışverişini onceden yapan Recep Ortac, "Alışveriş yapmaya geldim. Genelde besleyici şeyler aldım. Panikle almayacağın şeyi alıyorsun. Gerek yok. Calıştığımız icin kendimize stok yapmak zorundayız. Yemeğimizi dukkanda yiyeceğiz. Dışarı cıkmamız kısıtlı. O yuzden alacaklarımızı şimdiden alıyoruz" dedi. Marketlerde yığılma olduğunu soyleyen Kadir Oztoprak ise, "Kasaplar acık normalde gunduz ama bir aksilik olur diye şimdiden alışveriş yaptık. Marketlerde cok yığılma var. Sıra bekliyoruz risk oluşturuyor bizim icin. Cokta panik yapmamak gerekiyor. Market alışverişi icin ben yarını tercih edeceğim" diye konuştu. Kasap Umit Turker, "Bugun yoğundu biraz. Yoğunluğa gerek yok bence cunku hafta sonu zaten belirli saatlerde acığız. Hic telaşa gerek yok. Gelenler genellikle kıyma ve tavuk aldılar" şeklinde konuştu.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı