Kadınların her platformda guc kazanmasının onemini vurgulayan Kocarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ilcesinde secimle goreve gelen kadınları unutmadı.
Başkan Kaplan, Kocarlı Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis toplantısında Kadın Meclis uyeleri Yasemin Kanat ve Songul Coban'a cicek takdim ederken, Kocarlı Gundoğan Mahallesi Muhtarı ve Kocarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu'na cicek gondererek gunlerini kutladı.

Başkan Kaplan 5 Aralık Dunya Kadın Hakları gunu icin yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "5 Aralık 1934 Dunya Kadın Hakları Gunu,Turkiye'de Kadınlara Secme ve Secilme Hakkının verildiği ve tum dunyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mucadele ve dayanışma gunu olarak kutlanır. Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'un "Şuna inanmak gerekir ki, dunya yuzunde gorduğumuz her şey kadının eseridir" sozlerinde belirttiği gibi, bizleri doğuran buyuten ve geleceğimiz icin emek veren kadınlarımız şuphesiz bir toplumun sorumluluğunu omuzlarında taşıyan en değerli varlıklardır. Bu duygu ve duşuncelerle, kadına secme ve secilme hakkının tanındığı bu ulvi gunde diliyorum ki; kadınlarımızın her alanda daha cok yer aldığı, Kadına yonelik şiddetin son bulduğu, kadınlarımızın; gucunun sevgisinin ve şefkatinin sosyal hayatın her zerresinde hissedildiği nice kutlu gunler yaşayacağız" dedi. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı