Yeni tip korona-virus salgınının tum dunyayı ve ulkemizi de etkilemesinin ardından uzerine duşen sorumluluğu yerine getirmek icin Belediye Başkanı Dr. Faruk Ozlu' nun girişimleriyle Kultur Merkezinde BELMEK koordinasyonunda belediye personeli ve oz kaynakları ile uretime başlayan Duzce Belediyesi 3 Milyon hedef rekorunu tamamladı.
Korona-virusun yayılmaya başladığı ilk gunden bu yana halkın yaşamını kolaylaştıracak bircok calışmaya ve uygulamaya imza atan Duzce Belediyesi, aylık 350 bin maske uretiyor ve dağıtıyordu. Fakat vakaların ciddi oranlarda coğalmasıyla vatandaşlara daha hızlı bir şekilde maskelerin ulaşmasını sağlamak icin Aralık ayından itibaren 1 Milyon maske dağıtacak.
1 Milyon maske dağıtılacak
Salgın surecinde maske kullanımının virusun yayılmasının onlenmesinde onemli yeri olduğunu belirten Duzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Ozlu, "Duzce Belediyesi olarak korona-virusun ortaya cıkmasının ardından ve maskeye ihtiyac duyulması ile birlikte elimizi taşın altına koyduk. Maske uretimi icin 3 Milyon hedef rekorumuzu tamamladık. Bu surecte ozveri ile calışan gece gunduz mesai yaparak Duzcelilere maskeleri ulaştırmamızı sağlayan ekibimize canı gonulden teşekkur ediyorum. Gecen sure zarfında ozel sektorde maske ureten makinelerin teknolojik olarak geliştirilmesi, daha hızlı ve ekonomik şartlarda uretim yapmasıyla maliyetlerin duşmesinden ve bizlerin uretim maliyetlerinin yuksek kaldığından oturu uretime son verildi. Bundan sonraki surecte daha az maliyetli ve birim fiyatına maske temin edip vatandaşlarımıza daha hızlı bir şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Ciddi bir ekip kurduk oncelikle esnaflarımıza caddelerdeki vatandaşlarımıza ve daha sonrasında evleri tek tek dolaşarak maskeleri ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bu donemde yoğun vaka sayılarındaki artış sebebiyle vatandaşlarımızın maskesiz kalmasını istemiyoruz. Pazarlarda, toplu alış- veriş mekanlarında ve vatandaşların yoğun olduğu bolgelerde dağıtımlarımız suruyordu. Şimdi bu dağıtımları daha da sıklaştırıp arttıracağız" şeklinde konuştu.
Başkan Ozlu, daha sonra sozlerine şoyle devam etti: "Hepimizin risk taşıdığını duşunerek bu bilincle maske-mesafe-temizlik ve bakanlıklarımızın aldığı tedbirlere lutfen uyalım. Daha dikkatli ve tedbirli olalım. Hep birlikte bu salgının ustesinden geleceğiz." - DUZCE