Simav'a biyoenerji yatırımı
KUTAHYA - Kutahya'nın Simav ilcesinde, kucukbaş ve buyukbaş hayvan atıklarından biyogaz ve elektrik uretimi projesi hazırlandığı bildirildi. Dışa bağımlılıktan kurtulmak ve elektrik uretim kaynaklarının ceşitlendirmesi amacıyla yerli kaynakların potansiyellerinin araştırılması gerektiği belirtildi.

Biyoenerji uzmanı Canberk Asarkaya tarafından yapılan sunumda, Simav'da yapılması planlanan kurulumun yaklaşık 3 bin hane ile 6 bin hanenin elektriğini karşılayacağı ve ortalama 10 milyon avro yatırım hedefi olduğu belirtildi. Ozellikle genclerin bolgesel anlamda istihdamına yonelik, biyogaz tesisi, gubre fabrikası ve biyogaz tesisinden cıkan ısıyı kullanarak bir sera projesinin de bulunduğu 3 etaplı bir yatırımın planlandığı anlatıldı.
Simav Belediye Başkanı Adil Bicer, proje sunumu sonunda yaptığı acıklamada, "Simav'da kurulmasını duşunduğumuz biyoenerji tesisiyle ilgili ilk goruşmelerimiz bu gun itibariyle başlamış bulunmaktadır. Gerekli bilgilendirme ve diğer yatırım ayrıntıları tarafımıza bildirildi. Simav Belediyesi olarak, yakın zamanda hizmete girmesini hedeflediğimiz guneş enerjisi santralinin yanı sıra, biyoenerji santrali calışmalarımız devam ediyor. Cevresel etkilerin azaltılması, atıkların enerjiye ve uretime donuşturulmesi icin, boyle guzel ve buyuk bir projeyi onemsiyoruz destekliyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bu projeyi de Simav'a kazandıracağız" diye konuştu.
Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan proje tanıtım sunumuna, Simav Kaymakamı Turker Cağatay Halim, Belediye Başkanı Adil Bicer, Başkan Yardımcısı Fatih Kalay, AK Parti İlce Başkanı Ahmet Kulat, İlce Tarım ve Orman Muduru Murat Tokdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Kadir Butuner, Belediye Meclis Uyeleri ve tanıtım şirketi temsilcileri katıldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MEHMET EMİN İNCEKULAK