Dedesi ceviz kırmak icin kullandı, goktaşı olduğunu iddia etti
MUĞLA - Muğla'nın Marmaris ilcesinde inşaat işleri ile uğraşan 34 yaşındaki Yasin Demiralp, dedesinin 35 yıl once dağda bulduğu ve ceviz kırmak icin kullandığı taşın, goktaşı olduğunu iddia etti.

Marmaris'te yaşayan Yasin Demiralp, Diyarbakır'da yaşayan dedesinin dağda cobanlık yaparken 35 yıl once bulduğu taşı 2 yıl once dedesinin evinde tadilat yaparken ortaya cıkardı. Demiralp, dedesine taşın ne olduğunu sorduğunda dağda bulduğunu ve bu taşla ceviz kırdığını ifade etti. Daha once boyle bir taşa rastlamadığını ve taşı inceletmek icin Marmaris'e getirdiğini belirten Demiralp, "Bizim oralarda bu renk taş olmaz. Değişik geldi, ben de inceletmek icin yanımda Marmaris'e getirdim" dedi.
"Yaklaşık bir kilogram ağırlığında"
Dedesinin bulduğu taşın goktaşı olduğuna inandığını soyleyen Demiralp "Daha once bizim oralara goktaşı duştu, daha yeni Batman tarafına da duştu. 10 yılda bir duşer bununda goktaşı olabileceğini duşundum. Daha once gosterdiğim kişiler bu taşı kestiler, laboratuvara goturduklerini soylediler, '1 gramı 35 dolar ile 120 dolar arasında değişiyor' dediler. O taşı kesip goturen adamlar benimle ortak olmak istedi. Taş 1 kiloydu, aldıkları parcayı geri getirmediler, aradığımda da ulaşamıyorum "diye konuştu.
"Taşı satarsa, muhtac cocuklara ve sokak hayvanlarına yardım edecek"
Demiralp, "Eğer taşa alıcı bulursam satışından gelecek parayı sokak hayvanları ve yardıma muhtac cocuklar icin kullanmak istiyorum. Ayrıca kimse satın almazsa ben bu taşı bir okula da bağışlayabilirim, yeter ki ne olduğunu bileyim" acıklamasında bulundu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / GULDEMET KIZIL