Kocaeli'de bebekken evlerinde cıkan yangında yuzu yanan 5 yaşındaki Dilara Şencan'ın annesi Altın Şencan, cocuğunun tedavisi icin kendilerine yardım eli uzatan Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkur etti.
İzmit ilcesindeki evlerinde cıkan yangında beşiğinin tutuşması sonucu Dilara Şencan'ın vucudunda ve yuzunde yanıklar oluştu.

Alevlerin arasından komşularının aldığı Dilara, yoğun bakım servisinde gorduğu tedaviyle hayata tutundu.
Cocuklarının ameliyat olabilmesi icin kendilerine yardım eli uzatılmasını isteyen ailenin sesinin Anadolu Ajansı (AA) tarafından duyurulmasının ardından Kocaeli Valiliği, İl Sağlık Mudurluğu ve Gebze Kaymakamlığı harekete gecti.
Dilara'nın goturulduğu Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tetkikleri yapıldı.
"Sağlık Bakanlığı yetkilileri devreye girdi"
Gebze ilcesinde yaşayan anne Altın Şencan, AA muhabirine, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin hızlıca devreye girdiğini ve Dilara'nın tedavisinin Akdeniz Universitesinde devam edeceğini soyledi.
Seslerini duyuran Anadolu Ajansına teşekkur eden Şencan, şunları dile getirdi:
"Emeği gecenlere teşekkur ederiz, Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımıza cok cok teşekkur ederim. Şu ana kadar bizi yalnız bırakmadılar. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza cok teşekkur ederim. Allah bin razı olsun. Tek gayem kızım. Hicbir anne kızının boyle kalmasını istemez. Bir anne olarak sesimi duyurduysam ne mutlu bana. Bir anne olarak ben bunu cok istedim."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Esmer Gecal