Hataylı Uzun Carşı esnafları kapatma tavsiyesinden memnun
Hataylı Uzun Carşı esnafları kapatma tavsiyesine uyarak işyerlerini kapatacak

HATAY - Hatay'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin tarihi Uzun Carşı esnafına yonelik kapatma tavsiyesi sonrasında esnaflar bu tavsiyeye uyacaklarını soyledi.
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A. Kadir Teksoz'un tarihi Uzun Carşı'nın 1 haftalığına kapatılması ile ilgili tavsiye kararı aldıklarını acıklamasının ardından bu durum esnaflar tarafından olumlu karşılandı. 15 farklı girişiyle 4 binin uzerinde esnafın yer aldığı tarihi Uzun Carşı'da esnaflar Pazartesi gunu itibari ile işyerlerini acmayacaklarını belirttiler.
Tarihi Uzun Carşı'da uzun yıllardır esnaflık yapan Mehmet Gunduz, tavisye kararına uyacağını, vatandaşların da evde kalması gerektiğini belirterek "Başkanımız guzel bir acıklama da bulundu. Aslında ben bu hafta da kapatarak bir hafta gelmeyi duşunmedim. Ama onumuzdeki haftadan itibaren kapatıp evde kalıp tatil yapmayı duşunuyorum. vatandaşlarımız da dışarıya cıkmasın ve evde kalsın. Maske mesafe ve hijyene dikkat etsinler" dedi.
Carşı da tatlıcık yapan Şahap Fansa ise artık kazancı bir kenara bırarak sağlıklarını duşunduklerini belirterek "Bizde karar gelmeden kapatmayı duşunuyorduk. Artık kazancımızı bir kenara bıraktık evde cocuklarımız anne babamız var. Boyle bir tavsiyeyi uzun zamandır bekliyorduk. Karar gelmezse de biz kendimiz kapatmayı duşunuyoruz. Zaten şu anda da zor geciniyoruz. Carşıya gelen giden oluyor ama millet para harcamaya korkuyor" dedi.
Uzun yıllardır Uzun Carşı'da kasap olarak vatandaşlara hizmet veren Ender Oter ise koronavirusun cok can aldığını bu yuzden kapatmanın daha doğru olacağını belirterek "şu anda Covid virusu cok can yakıyor, kapatmanın olması gerekiyordu, daha onceden boyle bir karar alınsa bu kadar yayılmayabilirdi. Şu anda da işlerimizi etkilemiş durumda ama can yakıcı haberler almaktayız ve gunluk olum sayısı da cok fazla. En azından virusun yayılmasını onlemiş oluruz. Bu şekilde herkes dışarda bir cozum olmuyor. Kısmi yasaklar cok etkili olmadı, 14 gun sureyle komple kapatılırsa belki daha da faydalı olur" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / GOKHAN AKLAN