İrfan Can Kahveci'yi Turk futbolunu kazandıran isim olan Genclerbirliği Teknik Direktoru Mustafa Kaplan Akşam Gazetesi'ne İrfan Can Kahveci'nin bilinmeyenlerini anlattı.
İrfan Can Kahveci, Genclerbirliği'nin pilot takımı olan Hacettepe ile 2013-14 sezonu sonunda 3. Lig'den 2. Lig'e yukseldi. Genc oyuncu ardından Teknik Direktor Mustafa Kaplan ile birlikte Genclerbirliği'ne gecti ve burada sergilediği performansla Medipol Başakşehir'e transfer oldu.
Mustafa Kaplan, "İrfan Can icin o donem Alex'in CD'sini hazırlattım. 'Alex de sol ayak sen de sol ayaksın izle' dedim. Kendisi laf dinleyen ve idmanlarda ekstra calışmalar yapan bir cocuktu. İdmanlardan sonra topları alarak hedef calışması yapardı" dedi.
[h=3]"G.BİRLİĞİ'NDEYKEN F.BAHCE İLGİLENDİ"[/h]Kaplan, "G.Birliği'nde oynadığı doneminde İrfan Can ile F.Bahce ilgilendi. Hatta ben o donem 'F.Bahce 2-3 milyon euroyu versin İrfan Can'ı alsın. Gelecekte buyuk takımlarda rahatlıkla oynayacak bir yeteneğe sahip' ifadelerini kullandım. Leipzig macı sonrası da İrfan Can ile konuştum ve kendisine 'Bu performasını devam ettirirse Avrupa'nın buyuk takımlarında oynayacağını' soyledim" diye konuştu.