Bu kurum, boşanma artışını duşurdu
Turkiye'nin ilk Aile Eğitim Merkezi, Sivas'ta yaşanan boşanma artışını durağan hale getirdi. Kadından şiddet goren 50 erkek ise Şiddet Onleme ve İzleme Merkezi'ne başvurdu.

SİVAS - Turkiye'nin ilk Aile Eğitim Merkezi, Sivas'ta yaşanan boşanma artışını durağan hale getirdi. Kadından şiddet goren 50 erkek ise Şiddet Onleme ve İzleme Merkezi'ne başvurdu.
Turkiye'nin ilk Aile Eğitim Merkezi, gectiğimiz Şubat ayında Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Cumhuriyet Universitesi, İl Ozel İdaresi, İl Milli Eğitim Mudurluğu, İl Sağlık Mudurluğu, İl Muftuluğu, ve Sivas Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğunun iş birliğiyle Gokcebostan Mahallesi'nde hizmete acılmıştı. Sivas Valiliği koordinesinde Sivas Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu bunyesinde hizmet veren Aile Eğitim Merkezi, 10 aylık surecte 255 başvuruya yanıt vererek 668 goruşmeyle vatandaşlara danışmanlık hizmeti verdi. Merkez, 60 cifteyse boşanma esnasında, boşanma oncesinde ve boşanma sonrasında danışmanlık hizmeti verdi. Aile Eğitim Merkezi'nin calışmaları sonrası Sivas'ta boşanma sayısındaki artışında onune gecildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Muduru Harun Tan, Aile Eğitim Merkezi'nin calışmaları hakkında bilgi verdi.
Aile Eğitim Merkezi'nin calışmaları hakkında bilgi veren Tan, "Kurumlarla birlikte beraber calışma yaparak, Aile Eğitim Merkezi'ni kurduk. Burada hangi hizmetleri veriyoruz; boşanma oncesinde ailelere danışmanlık hizmeti, boşanma esnasında ailelere danışmanlık hizmeti ve boşanma sonrası ailelere danışmanlık hizmeti. Ote yandan aile danışmanlığı hizmetleri veriyoruz, bireysel aile danışmanlığı hizmetleri veriyoruz. Yeni evlenen ciftlerimiz belediye buraya gonderiyor, Aile Eğitim Merkezi'nde aile oluşumunda evliliklerde nelere dikkat edilecek bunları arkadaşlarımız guzelce anlatıyorlar. Seanslarla birlikte buraya eşlerimiz geliyor. Aile olmanın ilk adımını eğitimle atıyorlar" dedi.
"10 aylık surecte 668 goruşmeyle 255 kişiye hizmet verdi"
Aile Eğitim Merkezi'nin 10 aylık surecte 668 goruşmeyle 255 kişiye hizmet verdiğini belirten Tan, "Aile Eğitim Merkezimiz şu ana kadar 255 kişiye hizmet etti, 668'de goruşme sağladı. Tabi bunların icinde ailelerimizden tek kadın gelenlerimizde var, erkek ve kadın gelenlerde var, erkek, kadın ve cocuk gelenlerde var. Tabi ki sorun kimdeyse onun uzerine eğilerek onları daha fazla eğitime alıyoruz. Danışmanlık hizmetiyle beraber, bu işi yurutuyoruz. Sivas'ta boşanma oranı durağan hale geldi, artış yok. Artış olmadığı gibi bunu geriye doğruda cekebileceğiz. Arkadaşlarımın bana verdiği rapora gore buraya muracaat eden yuz aileden 80'i boşanmaktan vazgectiği bildirildi" dedi.
"5 yılda şiddet goren 50 erkek ŞONİM'e başvurdu"
2015 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan Şiddet Onleme ve İzleme Merkezi'ne 50 erkeğin başvuruda bulunduğunu belirten Tan, "Bizim Şiddet Onleme Merkezimi var, 2015'te kuruldu. Buraya insana yonelik şiddet de buraya muracaat edilir. Emniyet ekipleri, muracaat şiddetten dolayı muracaat edenleri insanları bizim merkezimize getirir. Bizlerde uygun hizmet modelleriyle insanlara yardımcı oluruz. Erkeklerde 2015 yılından şuana kadar 50'ye yakın muracaat var. Koruma amaclı ve şiddet goren erkekler. 50'ye yakın muracaatımızda genellikle yaşlı insanlarımız. Aile icinde gecinemeyip, bunlar buyuk bir sığını gibi kabul edip cocukları tarafından dışarıya gonderilenler bunlar. Devletimiz babalığını gosteriyor ve onları da koruma altına alıyor. 2015'ten yana bize başvuran erkeklerimizden birisi eşimden şiddet goruyorum diye başvurmuştu. Baya fiziki darp vardı. Biz Aile Eğitim Merkezi olarak eşlerin boşanmamasını ve ailenin birlikte olmasını cok onemsiyoruz. Ailelerimize devamlı eğitimler vererek mutlu bir şekilde yaşamlarını surdurmelerini merkezimizle de destekleyeceğiz" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / VEYSEL KORKMAZ