BİR donem suruculerin yayalara verdiği oncelik ile ornek gosterilen Hatay'da, 2 saatlik denetimde yaya gecidi kuralını ihlal eden 122 surucuye toplam 65 bin 952 lira ceza kesildi. Yaya yolunda yayalara yol vermediği gerekcesiyle 600 TL ceza kesilen Mehmet Şefik Ongenc, "İnsanlar ip gibi geciyor, beklemek zorunda değilim" diyerek, polise tepki gosterdi.
Kentin 15 ilce merkezinde bugun eş zamanlı yaya gecidi denetimi yapıldı. Denetimde, uyarı levhalarına ve yer işaretlemelerine rağmen ihlal yapan suruculer tespit edildi. Trafik Denetleme Şube Mudurluğu ekiplerine, İnsansız Hava Aracları Burosu da dronla destek verdi. Ceza icin durdurulan suruculerden bazıları ceşitli bahaneler ile duruma itiraz etti. 2 saat suren denetimde 122 surucuye 65 bin 952 lira ceza uygulandı.
'ONU MU BEKLEYECEĞİM BEN?'Ceza kesilen suruculerden Mehmet Şefik Ongenc, polise, "İnsanlar ip gibi geciyor, beklemek zorunda değilim. Onu mu bekleyeceğim ben? Kaldırımdakini mi bekleyeceğim? Bekleyip, arabayı durduralım o zaman, herkesi bekleyelim gecsin, oyle olur mu? Şimdi 600 lira ceza yedim. Adam oldurduk değil mi, carptık mı? Cezaya bak 600 lira" dedi.'DUYARLI BİR VATANDAŞIMKesilen cezaya itiraz eden surucu Gokhan Atac da "Gecmek zorundaydım, cunku trafiğin akması gerekiyor. Duyarlı bir vatandaşım, trafikte bir aractan sigara izmariti dahi atılsa, bunu emniyet guclerine bildiren bir insanım ama bu uygulamanın bu şekilde yapılması yanlış" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İzzet NAZLI