Koyceğiz Toparlar Ortaokulu Muduru Aziz Yıldız, okul bahcesinde bulunan ve omrunu tamamlamış palmiye ağaclarının tehlike sacması nedeniyle ilgili kurumlardan alınan izin sonrası kesilmesine tepki gosteren meslektaşı tarafından bıcaklandı.

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Onder Ucak, olayın adli makamlara intikal ettirildiğini belirtirken, "Geleceğimizi şekillendiren, cocuklarımızın eğitimi icin buyuk fedakarlıklarda bulunan eğitim calışanları başta olmak uzere, şiddet, butun toplumu tehdit eder hale gelmiştir. Oğretmenlik mesleğinin manevi karşılığı olan saygının cok gorulduğu; sozlu taciz, saldırı, darp, silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı bir donemi yaşıyoruz. Şiddet olaylarından biri de Koyceğiz'de meydana gelmiştir. Toparlar Ortaokulu Mudurumuz Aziz Yıldız, eli bıcaklı bir şahsın saldırısına uğrayarak yaralanmıştır. Oncelikle arkadaşımıza gecmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir oğretmene, bir eğitim yoneticisine yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Okul yoneticileri, okul bahcesindeki iki adet omrunu tamamlamış palmiye ağacının yıkılma tehlikesi olduğu ve can guvenliğini tehdit ettiği gerekcesiyle ilgili kurumların iznini alıyor, gerekli incelemelerin ardından ağacların kesilmesine karar veriliyor. Bahanesi ağac olan, amacı, icindeki kini ve nefreti kusmak olan şahıs, okul mudurumuze okulun onunde hakaret ve kufurler ederek saldırıyor. 'Mesele ağac değil, anlamadınız mı' sozlerini hatırlatırcasına ve oğretmenlere yonelik ideolojik ayrımcılığı ve hakareti desteklercesine yapılan bu saldırı, şiddetin artık farklı boyutlara kaydığının bir gostergesidir. Son zamanlarda oğretmenlerimizin iradelerini yaftalayan, demokratik tercihlerini aşağılayan, tahkir edici bir uslupla oğretmenlerimize yonelik cirkin ifadelerin hemen akabinde bu menfur saldırının olması manidar olmakla birlikte, eğitimcilerin hedef tahtasına oturtulduğunu gostermektedir. Covid-19'dan daha tehlikeli olan cehalet ve ideolojik korluk virusunun bir an once onune gecilmelidir. Hic kimsenin, oğretmen ve yoneticilerimizi kategorize ederek ağacları bahane edip kufurler yağdırarak şiddet uygulamasına ve onları şamar oğlanına cevirmesine izin vermeyeceğiz. Bu olayı kınıyor, yetkilileri goreve davet ediyoruz. Aziz Hocamızın yanındayız ve yasal surecin sonuna kadar takipcisi olacağız. Eğitim Bir-Sen olarak, bu ve benzeri olayları bir defa daha lanetliyor, salgın surecinde gorevlerini layığıyla yerine getirmeye calışırken, şiddet ve kotu muameleye maruz kalan tum eğitim calışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu vurguluyoruz" dedi. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı