Adana'nın Ceyhan ilcesinde Turk kadınına secme ve secilme hakkının verilişinin 86'ncı yıldonumu nedeniyle ozel bir etkinlik duzenlendi. Ceyhan Belediye Başkanı Hulya Erdem, "Secme ve secilme hakkını bizlere veren bilge lider, ulu onderimiz Gazi Mustafa Kemal Ataturk'e minnettarız" dedi.
Ceyhan Belediyesi Kadın Belediye Başkanı Hulya Erdem tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda duzenlenen etkinliğe Adana Milletvekili Muzeyyen Şevkin, CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, İlce Kadın Kolları Başkanı Oznur Akcan, kadın meclis uyeleri, belediye mudur ve amirleri ile kadın muhtarlar katıldı.
Ataturk Anıtına celenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Duzenlenen torenin ardından Milletvekili Muzeyyen Şevkin ve Belediye Başkanı Hulya Erdem carşı esnafı ve kadınlara karanfil takdim ederek gunlerini kutladı.
86 yıl once Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un armağan ettiği en onemli gunu kadın belediye başkanı olarak Ceyhan'da kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Ceyhan Belediye Başkanı Hulya Erdem, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un onculuğunde, 5 Aralık varlığımızın temel taşlarından birisi olan kadınlarımızın secme ve secilme hakkını elde ettiği gundur. Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un de dediği gibi 'kadınlarımızı geride bırakan toplum geride kalmaya mahkumdur' sozunden hareketle, Bizler Turk Kadınıyız secer ve seciliriz. Tum bu kavramları dilek olmanın otesine taşıyıp kadınlarımıza guvenli bir ulke sağlamak icin bir kadın olarak calışacağıma soz veriyorum. Bu vesile ile tum kadınlarımızın, bu anlamlı gununu en icten duygularımla kutluyorum" dedi.
CHP Adana Milletvekilli Muzeyyen Şevkin ise, "Bugun Ataturk'un yapmış olduğu 5 Aralık'ta secme ve secilme hakkını 1934'te 86 yıl once verdiği en onemli gunlerden biridir. Pandemi nedeniyle sokağa cıkma yasağının olmasından dolayı bir gun once kutluyoruz. Ceyhan belediye başkanımız bir kadın belediye başkanı olarak bu etkinliği duzenlemesinden oturu kendisini yurekten kutluyorum. İtalya ve Fransa'dan 11 yıl once, Belcika'dan 15 yıl once, İsvicre'de tam 36 yıl once Turk kadınına secme ve secilme hakkının tanındığı bu onemli gunde kadın belediye başkanımızla, il ve ilce kadın kollarımızla, kadın meclis uyelerimizle kadın muhtarlarımızla bu onemli gunu burada kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı - ADANA