İstanbul'a ziyaret amacıyla gelen Kudus Yuksek İslam Şurası Başkanı, Eski Kudus Muftusu Ekrima Said Sabri, Ayasofya'da Cuma namazı kıldırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Cuma namazı sonrası konuşan Sabri, "Burada namaz kıldırmaktan gercekten mutlu oldum. Binlerce kişi burada namaz kıldık. Diyanet İşleri Başkanı'na teşekkur ediyorum bu fırsatı verdikleri icin. Aynı zamanda Cumhurbaşkanına da teşekkur ediyorum. Anlatılmaz duygular yaşadık. Ayasofya'nın mescide donuşturulmesi ile ilgili şerefine nail oldukları icin kendilerini tebrik ettik. Bu mescidin kıyamete kadar mescit kalacağı ve duamızın da bu yonde olduğunu kendilerine ilettik" dedi.Sabri, "Bugun burada namaz kılarken cok mutlu oldum. Bir kere mescit olarak acılmış bir yer kıyamete kadar mescit olacaktır ve daima mescit kalacaktır. İnşallah Ayasofya da mescit olarak kalacaktır. Ayasofya'da namaz kılmak icin kendim gelmiştim. Koronavirus başladıktan sonra ve Ayasofya mescit olduktan sonra İstanbul'a ilk gelişim. Sunneti kıldıktan sonra sayın Ali Erbaş farzı kıldırmak uzere beni davet etti" diye konuştu.
- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı