Uluslararası Universiteler Konseyi tarafından, Akdeniz Universitesi ev sahipliğinde 'Doğu Akdeniz Calıştayı' duzenlenecek. Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu'nun da katılacağı calıştayda, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler hukuksal, ekonomik ve stratejik olarak masaya yatırılacak.
Akdeniz Universitesi Ataturk Konferans Salonu'nda gercekleştirilecek 'Doğu Akdeniz Calıştayı'na Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu, Libya Ulusal Mutabakat Hukumeti Dışişleri Bakanı Muhammet Tahir es-Siyale, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar katılacak. Ayrıca KKTC Eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Urdun eski Başbakanı Avn Şevket el-Hasavni de uzaktan bağlantı yoluyla katılacak.

Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerin hukuksal, ekonomik ve stratejik olarak masaya yatırılacağı Calıştayda "Tehditler ve Fırsatlar Karşısında Doğu Akdeniz" ve "Uluslararası Deniz Hukuku Bağlamında Doğu Akdeniz" başlıklı iki oturum gercekleştirilecek.
Calıştayın ikinci oturumunda Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Sertac Hami Başaran 'Doğu Akdeniz'de Hukuk ve Siyaset', Dışişleri Bakanlığı'nda Genel Mudur Buyukelci Cağatay Erciyes 'Doğu Akdeniz ve Kıbrıs Meselelerinde Son Gelişmeler', Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi Hukuk Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Yucel Acer "Doğu Akdeniz'de Uluslararası Hukuk Bağlamında Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması" Ankara Universitesi Deniz Hukuku Ulusal Merkezi Yonetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karan ise "Kotu Komşular Denizci Devlet Yapar" başlıklı konuşma gercekleştirecek.
7 Aralık Pazartesi gunu saat 10.00'da başlayacak olan 'Doğu Akdeniz Calıştayı' Akdeniz Universitesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı