ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık secimlerinin sonucu buyuk bir tartışma yaratırken, Demokratların başkan adayı Joe Biden secimi kazanan taraf olmuştu. 2021'in başında Beyaz Saray'a girecek olan Biden'ın yardımcısı Kamala Harris dun gece ekibine aldığı isimleri kamuoyuna tanıttı.
Harris'in yaptığı tanıtım acıklamasında ise Rohini Kosoğlu ismi dikkat cekti. Kosoğlu, Beyaz Saray'da Harris'in İc Siyaset Kıdemli Danışmanı olarak gorev yapacak.

[h=3]"EN GUVENDİĞİM İSİMLERDEN BİRİ OLDU"[/h]Harris yaptığı acıklamada, "Benim İc Siyaset Danışmanlık gorevimi ustlenecek isim Rohini Kosoğlu, kendisi Amerikan halkının yaşadığı sorunların bircoğunda bir uzman olmasının yanı sıra aynı zamanda benim Senato ve başkanlık yarışındaki surecte en yakın ve en guvendiğim isimlerden biri oldu" diyerek Kosoğlu'nu kamuoyuna tanıttı
[h=3]"KOSOĞLU'NUN GURURLU EŞİYİM"[/h]ABD'de yaşayan Ozkan Sedat Kosoğlu ile 25 Haziran 2011'de evlenen Rohini Kosoğlu, uzun bir suredir ABD siyasetinde aktif olarak yer alıyor. TransitScreen isimli şirkette yazılım muhendisi olarak calışan ve aslen Tekirdağlı olan Kosoğlu, sosyal medya hesabından eşini tebrik ederek, "Kosoğlu'nun gururlu eşiyim" mesajını paylaşmıştı.
[h=3]ABD'DE TARİHE GECMİŞTİ[/h]Harris'in senatorluğu doneminde kalem muduru olarak gorev alan Kosoğlu aynı zamanda bu pozisyonu dolduran ilk Guney Asya kokenli ABD'li kadın olarak da tarihe gecmişti. Kosoğlu, secim surecinde de kıdemli danışman olarak rol almıştı.