EDİRNE'de, hafta sonu sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle bir gun onceden kurulan halk pazarında yoğunluk oluştu. Bağışıklık sisteminin onem kazandığı koronavirus surecinde vatandaşlar, ozellikle C vitamini deposu mandalina ve portakal gibi meyvelerden kilolarca aldı.
Turkiye genelinde hafta sonu yeniden uygulanmaya başlanan sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle Edirne'de her cumartesi kurulan halk pazarı, cuma gunu kuruldu. Kısıtlama oncesi mutfak alışverişi yapan vatandaşlar pazar yerinde yoğunluk oluşturdu. Ozellikle bağışıklık sistemini guclendirmesiyle bilinen C vitamini deposu yiyeceklere yonelen vatandaşlar, kilolarca portakal ve mandalina gibi meyve satın aldı.
Pazar esnafından Ramazan Yerlisu, "Hafta sonu yasak olması nedeniyle bugun tezgah actık. Normalde daha da kalabalık oluyor. Yasaklardan dolayı boyle. Genelde meyve alıyorlar. Ozellikle koronaviruse karşı korunma amaclı C vitamini deposu olduğu icin mandalina gibi meyveleri tercih ediyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar tezgahları doldurmaya calışıyoruz" dedi.'DOĞAL BESLENMEYE OZEN GOSTERİYORUZ'Alışveriş icin pazara gelen Tamer Kıvrak, genellikle meyve almaya ozen gosterdiğini belirterek, "Muz, mandalina, portakal gibi meyveler alıyorum. Koronadan korunmak icin, cocuklarımıza vitamin olsun diye alıyorum. İki cocuğum var. Elimizden geldiği kadar doğal beslenmelerine ozen gosteriyoruz" ifadelerini kullandı.Ailesiyle haftada 5 kilo meyve tukettiklerini soyleyen İsmail Goktan da, "C vitamini olduğu icin, cocuklar bol bol tuketsin diye alıyorum. Hazır evde oldukları bu donemde sağlıklarını korumalarını sağlamaya calışıyoruz. Normalde okul zamanı fırsatları olmuyor. Evdeyken boyle vitamin bazlı yiyeceklerle onları korumaya calışıyoruz. Ailemiz biraz kalabalık olduğu icin haftada neredeyse 5 kilo meyve tuketiyoruz" dedi.