Kocaeli'de bebekken evlerinde cıkan yangında yuzu yanan 5 yaşındaki Dilara Şencan'ın tedavi edilmesi icin harekete gecildi.
İzmit ilcesindeki evlerinde cıkan yangında beşiğinin tutuşması sonucu Dilara Şencan'ın, vucudunun farklı yerlerinde ve yuzunde yanıklar oluştu.
Alevlerin arasından komşularının aldığı Dilara, yoğun bakım servisinde gorduğu tedaviyle hayata tutundu.
Cocuklarının ameliyat olabilmesi icin kendilerine yardım eli uzatılmasını isteyen ailenin sesinin, AA tarafından duyurulmasının ardından Kocaeli Valiliği, İl Sağlık Mudurluğu ve Gebze Kaymakamlığı harekete gecti.
Goturulduğu Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tetkikleri yapılan Dilara'nın tedavisinin İstanbul ya da Ankara'da yapılmasının onerildiği oğrenildi.
Gebze ilcesinde aileyle birlikte yaşayan Dilara'nın babaannesi Kadriye Şencan, AA'nın haberinden sonra herkesin kendilerine destek olduğunu belirterek, "Kaymakam aradı, kendisi ilgilendi. Gereken her şey yapılıyor. Dilara'yı hastaneye goturduler." dedi.
Şencan, yangından sonra cok zor gunler gecirdiklerini, Dilara'nın tedavisi icin oğlunun arabasını sattığını kaydetti.
Kadriye Şencan, yetkililere ve yardım etmek icin arayan hayırseverlere teşekkur etti.