HDP onundeki cadır, tum ailelerin umudu oldu
DİYARBAKIR - Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde oturma eylemi gercekleştiren ailelerin evlat nobeti 459 gundur devam ediyor.

Cocuklarının teror orgutu PKK tarafından kacırıldığı iddiasıyla 3 Eylul 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası onunde oturma eylemi başlatan ailelerin bekleyişi 459'uncu gununde de devam ediyor. Evlat nobetindeki anne Mevlude Ucdağ, 1 Haziran 2015'ten bu yana haber alamadığı oğlu Ramazan Ucdağ icin eyleme katıldığını ve duşman kapılarında evlatlarını beklemek zorunda olduklarını soyledi. Ucdağ, "459 gundur biz buradayız, evlatlarımız icin nobetteyiz. Her ilde yuruyuş yapılsın, destekler olsun. Her ilde cocuklar kayıp, cocuklarımızı o zalimlerin elinden kurtaralım. 81 ile sesleniyorum, gelin cocuklarımızı PKK ve HDP'den isteyelim, HDP vermese PKK zorla gelip evimden kacırmadı, ben cocuklarımı onlardan istiyorum. Benim oğlum hafızlık okunmaya giderken yolda onu cevirdiler, Lice'ye goturduler. Ne hakları vardı, evladımı alıp goturduler, 6 yıldır oğluma hasretim. Onu almadan buradan asla gitmem. Soke soke onlardan alacağız, 20 aile evlatlarına kavuştu. Bu cadır hepsine ışık oldu, umut oldu, hepimiz ilk gunden beri olumu goze aldık gelip burada oturduk. Hepimiz kararlıyız evlatlarımızı almadan gitmeyiz. Oğulum Ramazan eğer beni goruyorsan bir telefon ile bana ulaş. Guvenlik guclerimizi gorursen onlara teslim ol, onlar bana seni getirecektir" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT BAŞAL