Mersin Buyukşehir Belediyesince, Tarsus ilcesinde yaşayan ve oluşan gocukler nedeniyle tehlikeli hale gelen 82 yaşındaki bir vatandaşının evinin onarıldığı bildirildi.
Buyukşehir Belediyesinden yapılan acıklamaya gore, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Tarsus ilcesinin Bolatlı Mahallesi'nde yaşamını yalnız surduren 82 yaşındaki Atıf Capar'a yardım eli uzattı. Tek gecim kaynağı yaşlılık aylığı olan Capar'ın torununun muracaatı uzerine harekete gecen Mersin Buyukşehir Belediyesi sosyal hizmet uzmanları, yaşlı şansın evinde inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından kısa sure icinde evin tadilatı gercekleştirildi. Akif Capar, tavanı akıtan ve duvarlarının sıvaları dokulen evinde artık guvenle ve huzurla yaşıyor. Ayrıca Capar, hafta ici her gun Buyukşehir Belediyesinin aşhanesinden sıcak yemek hizmeti de alıyor.
"Careyi Buyukşehir Belediyesinde bulduk"
Dedesi icin Buyukşehir Belediyesine başvuruda bulunan Buse Geneş, "Dedemle, annem ve ben ilgileniyoruz. Bu sure zarfında bizim de durumumuz olmadığı icin Mersin Buyukşehir Belediyesine başvurdum. Dedemin evi onceden dokuluyordu, yaşanılacak halde değildi. Sonrasında sıcak yemek ihtiyacını giderdiler. Mersin Buyukşehir Belediye Başkanı Vahap Secer'e ve emeği gecen herkese teşekkur ediyoruz. Allah razı olsun" dedi.
Atıf Dede yeni yaşını belediye ekipleriyle kutladı
Mutluluğu gozlerinden okunan Atıf Capar'a ekipler bir de doğum gunu surprizi yaptı. 1938 doğumlu Atıf Dede, 82. yaşını belediye ekipleriyle kutladı. Atıf Capar, "Vahap Secer'in gonderdiği işciler evimi yaptı, Allah razı olsun" ifadelerine yer verdi.
"Buyukşehir olarak her zaman ihtiyacı olanların yanındayız"
Buyukşehir Belediyesi bunyesinde hizmet veren Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, maddi imkanı olmayan ailelere yangın, sel gibi yaşanan doğal afetlerde tadilat desteği verilerek eşya yardımında da bulunulduğunu ifade etti. - MERSİN