Ordu'nun Kumru ilcesinde 85 yaşındaki, ilerleyen yaşına rağmen inşaat ustalarının ve ciftcilerin kullandığı keser-balta gibi malzemelerin saplarını uretiyor.
Kumru ilcesi Demircili Mahallesi'nde yaşayan 85 yaşındaki Abdullah Dizen, ilerleyen yaşına rağmen halen ustalığını konuşturuyor. Yaklaşık 20 yıldır, inşaat ustalarının ve ciftcilerin kullandığı keser, kurek, balta ve kazma gibi aletlerin sapını ureterek gecimini sağlayan Abdullah usta, genclere de ornek oluyor.
Aylık ortalama bin adet uretim yapıyor
Kendisine ait atolyesinde ağactan urettiği ve ozenle hazırladığı keser, balta ve kurek saplarını pazarlayan Abdullah Dizen, aylık ise ortalama bin adet uretim sağlıyor. genclerin bu tur mesleklere eğilimi olmadığını ve cırak yetiştiremediklerini ifade eden Abdullah usta, taleplerin ise guzel olduğunu belirtiyor.
"İşleyen demir pas tutmaz"
Calışma azmiyle ornek olan 85 yaşındaki Abdullah Dizen, evde boş duramadığını ve surekli olarak calışmak istediğini ifade ederek, "Calışan demir pas tutmaz. Hayatım boyunca neredeyse her zaman calıştım. İnsanlar, ozellikle gencler artık bu tur işlere sıcak bakmıyor, mesleklerin değerlerini bilmiyorlar. Aylık yaklaşık bin tane keser, balta, kurek ve kazma gibi urunlerin saplarını uretiyorum" dedi. - ORDU