Hasan YILDIRIM-Ozgur EREN İSTANBUL DHA Eski Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz Zincirlikuyu Cami'inde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Eski Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz 90 yaşında hayatını kaybetti. Ayaz icin Zincirlikuyu cenaze toreni duzenlendi. Torene eşi Sacide Ayaz, kızları Nesrin Oztemur, Tulin Birol, torunları, eski İcişleri Bakanı Mehmet Ağar ile sevenleri katıldı. Koronavirus tedbirleri nedeniyle cenaze namazına kısıtlı sayıda insanın katıldı. Helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın kılınmasının ardından cenaze Toren Mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Nevzat Ayaz, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
Cenaze torenine katılan eski icişleri Bakanı Mehmet Ağar "Hepimizin başı sağ olsun. Turk idari hayatında iz bırakmış bir değerli valimiz, emniyet mudurumuzdu. Uc onemli ilimizde valilik yapmış Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı gibi iki onemli bakanlığı ustlenmiştir. Ben kendisiyle cok genc yaşlarda İstanbul Valisiyken beraber calıştım. Kendisinden cok şeyler oğrendim. Devlet adabı, erkanı, tavır, davranış, hizmete bağlılık, vatandaşa olan saygı sevgi, milletine devletine sonsuz bir sadakat icinde hizmet yapma heyecanı gibi cok onemli nitelikleri oğrendik. Durust, namuslu cok iyi bir aile hayatı olan bir insandı. Gercekten onemli bir kayıp. Ama korona nedeniyle cemaatin sığmayacağı camilerden bugunlere. Hissiyatlar ne olursa olsun bir vefa borcumuz olduğu icin kalktık geldik. Allah gani gani rahmet eylesin. Sevenlerine, kalanlara ve tum meslektaşlarımıza sabır diliyorum" dedi.