Antalya'nın Manavgat ilcesinde ic giyim mağazası işleten iki kardeş, karşı komşularının yanına gittiği sırada dukkanlarına hırsız girdi. Şupheli, dukkanda biraz gezindikten sonra hem 200 TL para, hem de ic camaşırı caldı. Şuphelinin iş yerine girişi ve hırsızlık yaptığı anlar guvenlik kamerasına yansırken, rahat tavırları ise dikkat cekti.
Olay, Aşağı Hisar Mahallesi Gulveren Caddesi'nde bulunan ic giyim mağazasında meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, iş yeri sahibi Mehmet Coşar ve ablası, yolun karşısında bulunan komşularının yanına gitti. İkili, yaklaşık 10 dakikalığına dukkandan ayrıldıkları sırada, iş yerine ağzında cerrahi maske bulunan bir kişi girdi. Şupheli, iş yeri sahibinin cantasındaki cuzdanda bulunan 200 TL para ile montunun cebine koyduğu ic camaşırlarıyla iş yerinden ayrıldı.
Hırsızlık olayı yaşandığı sırada iş yerinin guvenlik kameraları kayıttaydı. Kamerada, iş yeri sahiplerinin karşı komşuya gecmesinin hemen ardından gelen şuphelinin işyerine girmesi, rahat bir şekilde gezinmesi, tezgahın arkasına gecip cekmeceleri karıştırması, cantayı bulup parayı alması, ic camaşırlarının bulunduğu bolgeden montunun cebine ic camaşırını koyması ve geldiği gibi cıkıp gitmesi yer aldı. Ayrıca, sahiplerin iş yerine geri dondukten sonra elektrik faturası odemek icin cantada parayı araması, parayı bulamayınca guvenlik kamerasını izleyerek, iş yerine hırsız girdiğini anlamaları da kameraya yansıdı.
"Elektrik parası icin cantaya bakınca anladık"
İş yeri sahiplerinden Mehmet Coşar, ablasıyla birlikte karşı komşuya gectiklerini belirterek, "Komşunun iş yeri, bizim iş yerimizin tam karşısında bulunuyor. İş yerine girip cıkanı gormememiz mumkun değil. Demek ki bir anlık dalgınlığımızda iş yerine girildi. İş yerine donduğumuzde ablam elektrik faturasını yatırmamı soyledi. Bende cep telefonundan internet uzerinden yatırırım dedim. Ablam, cantada para olduğunu nakit olarak yatırmamı istedi. Cantayı acıp cuzdana baktığında parayı bulamadı. Cuzdanda 200 lirası olduğunu ama şimdi yerinde olmadığını soyledi. Hemen iş yerimizin guvenlik kamerasına baktım. Boylelikle iş yerine hırsız girdiğini gorduk. Hemen polisi arayıp durumu bildirdim ve şikayetci olduk. Bu hırsızın bulunmasını istiyorum. Hem cezasını ceksin hem de bizden başka kimsenin canını yakmasın" dedi.
Guvenlik kamerası kayıtları ve parmak izi alındı
Olay yerine cağrılan polis ekibi, iş yeri sahibinin ifadesini ve guvenlik kamera kayıtlarını alırken, olay yeri inceleme ekibi de parmak izin kontrolu yaptı. - ANTALYA