Ulku Ocakları Edirne İl Başkanı Salih Zileli, "Bilgi Ocakta" eğitim platformuyla oğrencilere yonelik eğitici icerikler hazırlandığını bildirdi.
Zileli, yaptığı yazılı acıklamada, Kovid-19 salgınının oğrencilerin eğitim sureclerini etkilediğini belirtti.

Ulku Ocakları'nın oğrencilerin eğitimine katkı sağlayacak platform geliştirdiğini aktaran Zileli, şunları kaydetti:
"Bu platforma, bilgisayar, tablet ve telefonlarınızdan giriş yapabilir, sade ve anlaşılır gorunumuyle dilediğiniz yerden kullanabilirsiniz. İlkoğretim, orta oğretim ve lise duzeyinde derslerin anlatımı, uygulamayı kullanan genclerimiz arasında bilgi yarışmaları, satranc ve diğer zeka oyunları yarışmaları, her yaş ve duzeye uygun etkinlikler ve daha bircok eğitimsel faaliyeti 'Bilgi Ocakta' adlı platformumuzdan keşfedebilirsiniz.
Ulku Ocakları olarak, ulkemizin icinde bulunduğu bu zor donemlerde Turk gencliğinin istikbali adına attığımız bu adımın daha nicelerini atmaya her daim hazır olduğumuzu bir kez daha belirtir, değerli Edirneli hemşehrilerimize sağlıklı gunler dilerim."
5 Aralık Dunya Kadın Hakları Gunu
CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 5 Aralık Dunya Kadın Hakları Gunu dolayısıyla mesaj yayımladı.
Pekcanlı, mesajında, 1930 yılından itibaren cıkarılan bir dizi yasa ile once belediye secimlerine katılma sonra koylerde muhtar olma koy heyetine secilme hakkı tanınan kadınlara milletvekili secme ve secilme hakkının 5 Aralık 1934 yılında, Anayasa ve Secim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile tanındığını belirtti.
Kadınlara secme ve secilme hakkı tanınmasının Ataturk'un onemli devrimlerinden olduğunu aktaran Pekcanlı, şunları kaydetti:
"Kadınlarımız sosyal kulturel alanlarda eğitimde hukukta aile icinde calışma hayatında toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahiptir. Kadınlarımızın yerelde genelde tum siyasi arenalarda iş dunyasında daha cok gorev alma adına ısrarcı olmalarını diliyor, her zaman kendilerini destekleyeceğimi bilmelerini istiyorum. Varlıkları ile ellerinin değdiği her yeri guzelleştiren yaşanılır kılan tum kadınlarımızın bu onemli gununu kutluyor saygılar sunuyorum."
Uzunkopru'de Kovid-19'la mucadele
Uzunkopru Belediye Başkanı Ozlem Becan, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dezenfekte calışmalarının surduğunu bildirdi.
Becan, yaptığı yazılı acıklamada, salgın tedbirleri kapsamında belediye ekiplerinin duzenli olarak dezenfeksiyon calışması yaptığını belirtti.
Becan, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlar, kamu kurumları ve toplu ulaşım araclarının titizlikle dezenfekte edildiğini kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Zobar