Aksaray'da ozel halk otobusunun altında kaldıktan hastaneye gitmek istemeyen yaşlı kadın, sağlık gorevlileri tarafından ikna edilerek goturulduğu hastanede gecirdiği ic kanamadan dolayı kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kaza, Taşpazar Mahallesi 808 Sokak uzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, karşıdan karşıya gecmek isteyen Ummugulsum Baylan (67), yolda duran Mahmut T. (50) iaresindeki 68 M 0021 plakalı halk otobusunun onunden gecmek istedi. Tam otobusun onunden gecerken hareket eden otobusun carpmasıyla yaşlı kadın yere duşerek otobusun altında kaldı. Yaşlı kadına carptığını fark etmeyen otobus şoforunun gaza basmaya devam etmesi sonucu otobusun sağ on tekerleri kadının uzerinden gecti. Yaşlı kadın cevredeki vatandaşların fark etmesi ve otobus şoforunun aracı durdurması sonucu mudahale edilerek yol kenarındaki kaldırıma oturtuldu. Yaşlı kadının onunden gecmek istediği otobusun altında kalma anı ise bir iş yerinin guvenlik kamerası tarafından goruntulendi.

"Hastaneye goturmeyin, ekmek param yok yardım edin"
Kısa surede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralı kadına ilk mudahaleyi olay yerinde yapmak istedi. İlk mudahale esnasında yaşlı kadın hastaneye gitmek istemediğini soylerken, sağlık ekipleri yaşlı kadını hastaneye gitmesi icin uzun sure ikna etmeye calıştı. Sağlık ekiplerinin hastaneye goturme isteğine, "Yok yavrum ben gidemem, eve gideceğim. Gideceğim ben yavrum, ekmek param yok yardım edin" diye cevap verdi. Sağlık ekiplerinin bırakmadığı yaşlı kadın ekiplerce hastaneye goturulmek uzere sedyeye alınırken, sedye uzerinde kucağındaki peynirle, "Yavrum goturmeyin beni hastaneye" dedi.
Sağlık gorevlisi ise "Teyzem goturmek zorundayım" diyerek yaşlı kadını ambulansla Aksaray Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı.
Hastanede ic kanamadan dolayı hayatını kaybetti
Hastanede tedavi altına alınan yaşlı kadın ilk tetkiklerinin ardından yoğun bakıma alınırken, yaşlı kadının ic kanaması yolduğu tespit edildi. Hastanede yapılan tum mudahalelere rağmen yaşlı kadın ic kanaması nedeniyle kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından ozel halk otobusu şoforu Mahmut T. polis ekiplerince gozaltına alınırken ifadesi alınmak uzere Aksaray Polis Merkezine goturuldu. İfadesi alınan otobus şoforu serbest bırakıldı. - AKSARAY
Kaynak: İhlas Haber Ajansı