Suriye'deki ic savaş nedeniyle Şanlıurfa'ya yerleşen avukat, gecimini tespih satarak sağlıyor.
Suriye'deki ic savaş nedeniyle Turkiye'ye sığınan avukat Ebu Omar, mesleğini yapamamanın uzuntusunu yaşıyor. Deyrizor kentinde 25 yıl avukatlık mesleğini yapan Omar, yaşanan savaş nedeniyle mesleğini ve ulkesini geride bırakarak ailesiyle Şanlıurfa'ya yerleşti. Kucuk bir iş yerinde tespih işini surduren Omar, eşinin ve eğitim goren 4 cocuğunun da gecimini sağlıyor.

Suriye'deki ic savaş nedeniyle Şanlıurfa'ya sığındıkları belirten Avukat Ebu Omar, "25 yıl boyunca Suriye'de avukatlık yaptım. Suriye'de yaşanan ic savaştan dolayı Turkiye'ye gelmek zorunda kaldım. Burada avukatlık mesleğimi yapamadım. İşsiz kaldığım donemde tespih işine yapmaya başladım. Cocukluğumdan beri teşbihe merakım var. Elhamdulillah işlerim iyi gidiyor. 3 yıldır tespih işiyle uğraşıyorum. 53 yaşındayım. 4 cocuğum var. Bir cocuğum engellidir. 3 cocuğumda okul okuyor. İşimi yapmaya devam ediyorum" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı