Kahramanmaraş'ın Elbistan ilcesinde Elbistan Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının tek catı altında toplandığı Can Kulağı Plartformu, dar gelirli engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve akulu araba hediye etti.
Engelli bireylere ve onların ailelerine el uzatmak, yuklerini hafifletmek amacı ile harekete gecen Elbistan Belediyesi ve Can Kulağı platformu ekipleri, ilce genelinde bazı noktalara akulu araba icin şarj istasyonları kurdu.
Hediye esnasında en dikkat cekici olay ise Suriye de yaşanan savaş esnasında sol ayağını kaybeden 13 yaşındaki Negam El Kaddur oldu. Kucuk yaşta engelli hayat ile tanışan kucuk Kaddur, tekerlekli sandalye ile hayata yeniden tutundu.
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gurbuz yaptığı acıklamada, engelli vatandaşlarımızın da geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmeleri icin her turlu calışmayı hayata gecirdiklerini belirtti.
Başkan Gurbuz acıklamasını şoyle surdurdu:
"3 Aralık Dunya Engelliler Gunu icin Can Kulağı'na bağlı sivil toplum kuruluşlarımız ile dar gelirli engelli ailelere tekerlekli sandalye ve akulu araba hediye edildi. Ayrıca ilcemiz genelinde bazı noktalara akulu araba icin şarj istasyonları kurduk. Engelli vatandaşlarımızın da geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmeleri icin uzerimize duşeni en iyi şekilde yerine getirme azmi icindeyiz. Bugune kadar olduğu gibi onumuzdeki surecte de engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, karşılaştıkları engelleri ortadan kaldıracak, sorunlarının cozumune katkı sağlayacak calışmaların oncusu olmaya devam edeceğiz."
Tekerlekli sandalye ile hayata yeniden merhaba dediğini belirten Suriyeli Negam El Kaddur ise, "Suriye'de yaşanan ic savaş esnasında kucuk yaşta sol ayağımı kaybettim. Şu an annem ve 4 kardeşimle birlikte yaşıyoruz. Babam savaşta oldu. Bu gun benim icin cok onemli bir gun. Cunku hayata yeniden merhaba dedim. Artık aileme yuk olmadan dışarı cıkabileceğim. Hayatımı değiştiren Belediye Başkanımız Mehmet Gurbuz'e ve tum sivil toplum kuruluşlarına teşekkur ederim" dedi. - KAHRAMANMARAŞ