İZMİR'de doğuştan kolları ile bir bacağı olmayan psikolog İlknur Peder, 1,5 ay arayla ikinci kez koronaviruse yakalandı. Peder'in tedavisi devam ediyor.
Doğuştan engelli olan psikolog İlknur Peder, yakalandığı koronavirusu tedavi ile atlattı, ancak 1,5 ay sonra yeniden aynı hastalığa yakalandı. Karantina suresi dolmasına rağmen hastalığa bağlı rahatsızlıkları devam eden Peder, "Maalesef koronavirus beni de buldu hem de iki defa. İlkinde iyileştim fakat 1,5 ay sonra tekrar koronaviruse yakalandım. İlk testim cıktığında semptomlarım hafifti ancak ikinci kez yakalandığımda cok zor gecirdim. Doktorum, vucudum antikor uretmediği icin yeniden enfekte olduğumu soyledi. Ateşim yukseldi. Şiddetli oksuruğum ve ağrılarım oldu. Şu an toparlanma aşamasındayım. Kendimi daha iyi hissediyorum ama cok cabuk yoruluyorum. Gectiğimiz gunlere nazaran cok daha iyiyim" dedi.
Peder, doğuştan engelli olduğu icin yaşadığı zorlukları şoyle anlattı: "Okula kaydımı yapmak istemediler. 'Hem engelli hem de kız cocuğu okuyup da ne yapacak' dediler. Benim okul hayatım başlamadan bitti. 18 yaşıma kadar herhangi bir eğitim hayatım yoktu, evdeydim. Annem bana okumayı oğretti. Annemle ayağımla kalem tutup yazmayı oğrendim. Benim en yakın arkadaşlarım hep kitaplar oldu. Ardından calışarak ilkokul ve ortaokulu bitirdim. Acık oğretim lisesine kaydoldum. Universite sınavına girmek istedim. Psikolog olmayı cok istiyordum, boyle bir hayalim vardı. Annem ve babam universiteye gitmemi istemiyordu. Annemi ve babamı ikna etmem cok zor oldu. 'Sen engellisin kendin ihtiyaclarını goremezsin ne işin var universitede' dediler. Babamı ikna ettim ve daha sonra universite sınavına girdim. Ege Universitesi Psikoloji Bolumu'nu kazandım. Universite kazandıktan sonra ilk defa sosyal yaşantı icerisine girdim. Kolay değildi, gerek fiziki şartları gerek uyum sağlamak cok zordu. Bir şekilde mucadele ettim. Hala daha savaşıyorum."