Hava kirliliği ve bakanlığın uyarısı sonrası yuruyuş yapanların sayısı azaldı
Duzce'de hava kirliliğinin artması yuruyuş yapanları etkiledi

5 aydır stadyumda yuruyuş yapan Alişan Acar:
"Hava kirliliği ister istemez beni etkiliyor"
"Artık daha dikkatli olurum"
DUZCE – Duzce'de son gunlerde hava kirliliğinin artması uzerine Hava İzleme Merkezinden "Acık havada yuruyuş yapmak icin kotu bir hava" uyarısı yapılmasının ardından, stadyumda yuruyuş yapan vatandaşların sayısı azaldı. 5 aydır stadyumda yuruyuş yapan bir vatandaş, "Artık daha dikkatli olurum" diyerek yuruyuşunu tamamladı.
Cevre ve Şehircilik Bakanlığı her şehirde kurduğu olcum cihazları ile Turkiye'nin havasını olcerek anbean Hava İzleme Merkezinden paylaşım yapıyor. Duzce'de son gunlerde artan hava kirliliği ile birlikte sokakta yuruyuş yapmak dahi imkansız hale geldi. Duzce'de stadyumda yuruyuş yapan vatandaşlar da hava kirliliğinin sağlık acısından zararını oğrenmelerinin ardından yuruyuşlerini tamamlayarak evlerine gitti.
Pandemi nedeni ile evde kaldığı sure icerisinde kilo aldığını vurgulayarak 5 aydır stadyumda yuruyuş yaptığını soyleyen Alişan Acar, hava kirliliğinin ister istemez kendisini etkilediğini belirterek, "Yaklaşık 5 aydır Duzce 18 Temmuz Şehir Stadına geliyorum. Burada yuruyuş yapıyorum. Spor yapmamda pandeminin de bir etkisi oldu. Mart ayında cıkan pandeminin ardından evde kaldım ve kilo aldım. Yaklaşık 10 kilodan fazla kilo aldım. Sonra Haziran'da kilo vermem lazım dedim ve şehir stadına gelerek yuruyuş yapmaya başladım. Duzce'deki hava kirliliği ister istemez beni etkiliyor. Goruntu olarak da cok kotu. Ben il dışına cok cıkıyorum. Baktığım zaman Bolu tarafları cok guzel, ama Duzce'ye geldiğim zaman nefesim darlanıyor. İster istemez insanı etkiliyor bu" ifadelerini kullandı.
"Artık daha dikkatli olurum"
"Acık havada kesinlikle spor yapılmaması gerekir" uyarısının ardından yuruyuşunu sonlandıran Acar, "Bence alınan karar doğru. Akşamları hava kirliliği daha cok oluyor. Sobalar katı atık tarafından daha cok yandığı icin hava kirliliği fazla oluyor yani. Bunu sokaklarda gorebiliyoruz. Biraz havaların soğuk olmasından dolayı, pandemiden dolayı 3-5 gundur spor yapmaya cıkmıyordum. Bugun cıkmıştım. Artık daha dikkatli olurum" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ENES BEKTAŞ