Başkan Yılmaz vatandaşların arasında karışıp korona denetimi yaptı
Balıkesir Buyukşehir Belediye Başkanı Yucel Yılmaz:
"Balıkesir insanı ile bir kez daha gurur duydum"
BALIKESİR - Balıkesir Buyukşehir Belediye Başkanı Yucel Yılmaz, sabah erken saatte geldiği Toplu Taşıma Merkezi'nde otobus seferlerini denetledi. Otobuse binerek yolculuk yapan Başkan Yılmaz, pandemi kurallarına uyan personellerine teşekkur etti. Denetleme sırasında kısa surede tanınan Başkan Yucel Yılmaz'a vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
Balıkesir Buyukşehir Belediye Başkanı Yucel Yılmaz, sabah erken saatte geldiği Toplu Taşıma Merkezi'nde pandemi denetlemesi yaptı. Tek başına vatandaşın arasına karışan Başkan Yılmaz, ulaşımın merkezinde dezenfektan noktalarını kontrol etti, otobus seferlerini denetledi. Maskesini takarak kendi onlemini alan Başkan Yılmaz, bir otobuse binip yarım saatlik de yolculuk yaptı. Plevne Mahallesi'ne otobusle giden Başkan Yılmaz, otobuslerin fazla yolcu alıp almadığını, maskesiz ulaşım kullanan olup olmadığını da denetledi. Yolculuk sonunda İHA muhabirine değerlendirmede bulunan Yucel Yılmaz, "Bugun erken saatte toplu taşıma merkezine gelerek belediyemizin calışmalarını yerinde gormek istedim. Bir de yolculuk yaptım. Toplu taşıma merkezinde direklere asılı dezenfektanlar yerinde duruyor mu? Vatandaşlar kullanıyor mu? Akşam temizliği yapılmış mı? Gayet de nizami gordum. Otobus şoforlerimiz otobus kalkış saatlerine de uydu. Kimseye soylemeden plansız olarak yaptığımız bu denetleme aslında bir ic denetleme oldu. Sabah ilk seferini yapan otobuse bindim. Bu yuzden bir hassasiyetsizlik olur mu diye duşundum. Yaklaşık yarım saatlik yolculuk esnasında şoforumuz otobusun kapasitesinden daha az yolcuyu kabul etti. Bir kac kişi binmek istediğini soylediğinde sonraki araca binmeleri gerektiğini soyledi. Vatandaşlarımızın hepsi maskeliydi. Kurallara herkesin uyduğunu gorunce Balıkesir insanı ile bir kez daha gurur duydum. Şehirde kurallara uyma kulturu gelişmiş. Herkes birbirinin sağılığına saygılı Normalde bir kac hadise cıkar biz de not alırız, uyarılarımızı arttırırız diye duşundum. Seyahatim boyunca kimseyi uyarma ihtiyacı duymadım. Gayet guvenli bir yolculuk yaşadım. Calışan arkadaşlara, işletmeyi yonetenlere ve ozellikle vatandaşlarımıza teşekkur ediyorum. Balıkesir'e yakışanı yapıyorlar" dedi.
Toplu Taşıma Merkezi'nin ardından BASKİ'nin devam eden kazı alanına giden Başkan Yılmaz, burada da işcilerin pandemi kurallarına uygun calışıp calışmadığını kontrol etti. Sade bir vatandaş olarak halkın arasına karışan Başkan Yılmaz, maskeli olmasına rağmen bir sure sonra vatandaşlar tarafından tanındı. Buyuk ilgi goren Başkan Yılmaz'a esnaflar hal hatır sorarken, gencler de kendileri icin yapılan calışmalar ile ilgili sorular sordu.