Korona virus 75 yaşında ehliyet sahibi yaptı
BALIKESİR - Balıkesir'in Sındırgı ilcesinin Yusufcamı kırsal mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki Suleyman Şenlik, yıllardır istediği ehliyeti almaya hak kazandı. Ehliyet alma hayalini korona virus olaylarının artması ile hızlandırdığını belirten Şenlik, "Araclar korona virusten dolayı almıyordu. Yaşımız da ilerledi, soğukta beklemekten nefret ettim. Bir araba alayım, ehliyet alayım diye muracaat ettim" dedi.

Teorik sınavda 68 puan alan Suleyman Şenlik, ardından da pandemi tedbirleri kapsamında direksiyon imtihanına girerek başarılı oldu. Butun sınavları tek seferde gecen Şenlik, sertifikasını teslim alarak ehliyetini cıkarmak icin muracaat etti. Kurs hocalarının kendisi ile cok ilgilendiklerini belirten Suleyman Şenlik "Bu korona hastalığından dolayı şoforler almıyor arabaya. Soğukta da Sındırgı'ya carşıya gelmek, benim icin zor oldu. Ben de bunu kafama koydum, arabayı alıp, ehliyet alıp o şekilde. Yaş itibariyle, soğuktan ilcemize gelemememiz nedeniyle, arabalarda almaz oldu bu korona hastalığından dolayı. Şoforlerde almıyor arabaya. Yol kenarında soğukta beklemekten nefret ettim. Dedim bir araba alayım, ehliyeti de alayım. Ondan sonra rahat rahat ilcemize gelip gitmek benim icin iyi olur diye, bu yola başvurdum. 1966 yılından beri traktor kullanıyordum. Ehliyeti aldım, kendimi daha iyi hissediyorum. Hic olmazsa soğukta yol kenarlarında araba beklemekten, hepsinden kurtulmuş oldum . Memnunum. Allah kurs hocalarımdan razı olsun. Bana yeterli bilgiyi verdiler" dedi.
Surucu kursu hocası Himmet Kocabıyık ise, Suleyman Şenlik'in kendilerine cok hevesli geldiğini ve hızlı bir şekilde eğitimlere başladıklarını belirterek, "Suleyman amca bize ehliyet icin başvurdu. Daha sonra calışmalara başladık hemen hızlı bir şekilde. Direksiyon sınavına hazırladık ve ilk sınavda da başarı ile tamamladı. Hayırlı olsun diyoruz Suleyman amcamıza" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT SEYMAN