TURK Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'lı teroristlere yonelik duzenlediği Pence Harekatı'nda teroristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki bacağını kaybeden Gazi Uzman Onbaşı Tarık Cur (25), Gaziantep'te Ummuhan Cetin ile nişanlandı. Nişanlısının "Ben onu ayakları icin sevmedim ki onun kalbini, yureğini sevdim" demesinin kendisini duygulandırdığını soyleyen Tarık Cur, "Nişanlım her daim yanımda oldu. Yanımda olması ağrılarımı ve acımı unutturdu" dedi.
Tekirdağ'ın Saray ilcesindeki 41'inci Komando Tugay Komutan Yardımcılığı'nda gorev yapan ve gecici gorev ile Hakkari Derecik 3'uncu Komando Tabur Komutanlığı'na giden Uzman Onbaşı Tarık Cur, katıldığı Pence Harekatı Operasyonu'nda 20 Temmuz'da PKK'lı teroristlerin tuzakladığı mayına basarak iki bacağını kaybetti. Gorduğu tedavinin ardından protez bacak takılan Gazi Cur'e, mustakil bir ev talebi uzerine yaşadığı Tekirdağ'ın Kapaklı ilcesinde, Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Cetin tarafından kampanya başlatıldı. Başkan Cetin, Tarık Cur'un sevdiği kızla evlenmesi icin de destek oldu. Başkan Cetin, Cur, annesi Hacer, babası Durdu Cur'u de yanına alarak Gaziantep'e gitti. Başkan Cetin ve Cur ailesini gelin adayı Ummuhan Cetin ile babası Mustafa ve annesi Emine Cetin karşıladı. Başkan Mustafa Cetin, Ummuhan'ı, babasından Gazi Tarık Cur'e isterken, "Kızınızı Cur ailesi adına değil, tum Kapaklı halkı adına istiyorum. Kabul ederseniz, iki guzel kardeşimize yuva kuracağız" dedi. Ummuhan'ın babası Mustafa Cetin ise "Bir kızım var başla goz uzerine. Bin tane kızım olsa gazi cocuklarımıza vermekten onur ve şeref duyarız. Allah mesut bahtiyar etsin" dedi. Daha sonra Tarık Cur ile Ummuhan Cetin'in nişan yuzuklerini Başkan Cetin taktı.
'BEN AYAKLARI İCİN SEVMEDİM'Nişanda Tarık ile bir araya gelen Ummuhan Cetin, "Ben onu ayakları icin sevmedim ki ben onun kalbini, yureğini sevdim. Ben de sizin huzurunuzda soz veriyorum. O, bir omur boyu benim başımın tacı" dedi.Gaziantep'teki nişanın ardından Kapaklı'daki evine donen Gazi Tarık Cur, Pence Harekatı sırasında gazi olduğunu belirterek, "Keşke boyle bir olay olmasaydı da halen gorevime devam etseydim. Ama Allah'tan gelen her şey başımızın ustunedir. Ben hicbir zaman umudumu kaybetmedim. Azim ile bir şeyleri başarabiliyorsak ne mutlu bize. Ben herkese teşekkur ediyorum. Bu zorlu surecte başta Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Cetin ve Kapaklı halkı beni yalnız bırakmadı" diye konuştu.'HİCBİR ZAMAN BENİ YALNIZ BIRAKMADI'Nişanlısı Ummuhan Cetin ile arkadaş vesilesi ile Gaziantep'te gorevde iken tanıştıklarını kaydeden Cur, "Nişanlım ile yaralanmadan once tanıştık. Kendisi ile evlilik hayali kuruyorduk. Yaralandığım zaman kendisi cok uzuldu ve o zor surecte hicbir zaman beni yalnız bırakmadı. Her daim yanımda oldu. Yanımda olması ağrılarımı ve acımı unutturdu. Onunla goruşurken ve konuşurken acılarım olmuyordu. Kendisini cok seviyorum. Beni her halimle kabul etti. Sağlam iken hayatımdaydı. Yaralandım fakat beni terk etmedi. Boyle insan gercekten az bulunuyor. Allah inşallah boyle insanların sayısını artırır. Bir kişinin karşısındakine yakışıklılığı icin aşık olması değil, gercekten kalpten bağlı olması daha onemlidir. Allah nasip ederse birlikteliğimizi de sağlayacağız" dedi.'KONUŞMASI BENİ COK ETKİLEDİ'Nişanlısı Ummuhan Celik'in torendeki, "Ben onu ayakların icin sevmedim ki ben onun kalbini, yureğini sevdim" sozlerinin kendisini cok duygulandırdığını anlatan Cur, "Cok mutluyum. Başkanımız ve ailem ile sevdiğim kadını ailesinden istedik. Duşuncesi ve benim hakkımda soylediklerini gercekten ben bile beklemiyordum. Kolu, gozu, ayağı icin değil, Tarık'ı kalbi icin sevdim demesi beni cok mutlu etti. Ona bu davranışından dolayı daha cok aşık oldum. Konuşması beni cok etkiledi" diye konuştu.Tarık Cur'un babası Durdu Gur, "Cocuğumuzun mutluluğu her zaman başımızın tacıdır. Cocuğumuz ne kadar mutlu olursa biz de o kadar mutlu oluruz. Tanışmışlar, arkadaş olmuşlar biz de mutluluklarına ortak olduk. Tarık, sadece benim oğlum değil, bu vatanın cocuğudur. Boyle bir mutluluğu kelimelere sığdıramıyoruz. Keşke gorevine devam etseydi ama gazilik şerefine ulaştı. Her şey Allah'tan gelen bir şeydir. Her şey başımızın ustunedir" dedi.'KAPAKLI HALKI İLE DUĞUN YAPACAĞIZ'Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Cetin, her zaman gazi ve gazi aileleri ile şehit ailelerinin yanında olduklarını belirterek, "Tarık kardeşimi ziyarete gittiğimde evlenmek istediğini bana soyledi. O zaman kızı istemeye birlikte gideceğimizin sozunu vermiştim. Aile ile goruşerek tarihi belirledik ve birlikte Gaziantep'e giderek kızımızı istedik. Rabbim kardeşlerimi iki cihanda da mutlu mesut etsin, tamamına erdirsin" dedi. Gazi Tarık Cur'un mustakil ev hayali olduğunu soyleyen Cetin, "Kendi yaşamını kolaylaştıracak bir proje ile yeni bir hayatı, yeni bir yuvayı kurmak istiyor. Vatandaşlarımızın da desteği ile once bir arsa alıp projeyi planlayıp evini yapacağız, ardından da icini dayayıp doşeyeceğiz. Ardından da Kapaklı halkı ile duğununu yapacağız" diye konuştu.