ALMANYA'nın Leipzig şehrinden başladığı dunya turu kapsamında Mersin'in Erdemli ilcesine gelen Alman Corinne Wilsky (38), arı kovanı uzerine oturup, gitar caldı. En iyi balı bulmak icin yola cıkan Alman Wilsky, daha sonra KKTC'ye gitti.
Alman Corinne Wilsky, 5 Kasım gunu, aracıyla dunya turuna cıktı. Arı yetiştiriciliğine merakı olan Wilsky, tur kapsamında geldiği Turkiye'de sırasıyla İstanbul, Edirne, Antalya'yı gezdi. Ardından da Mersin'in Erdemli ilcesine gelen Wilsky, burada Kanada'nın Montreal kentinde duzenlenen 46'ncı Dunya Arıcılık Kongresi'nde 'Dunyanın En İyi Balı' odulune layık gorulen balın uretildiği Torosların 2400 rakımında Eğricayır Yaylası'ndaki tesisi gezdi. Arı kovanı uzerine oturup, gitar caldı.
Arı yetiştiriciliğini incelemek ve arıcılık konusunda bilgi edinmek icin dunya turuna cıktığını soyleyen Corinne Wilsky, "Almanya'nın Leipzig şehrinden 5 Kasım'da dunya turuna cıktım. İlk olarak arıcılık hakkında geniş bilgi edinmek icin Turkiye'ye geldim. Once İstanbul, Edirne, Antalya ve ardından Mersin'e geldim. Erdemli'de dunyanın en iyi balının uretildiği, uretici ile tanışmak istedim ve Şahbaz Cay ile tanıştım. Oğlu Murat Cay ile birlikte cok guzel bir arıcılık faaliyeti yaptıklarını gordum. Doğası, manzarası, denizi ve guneşi ile Erdemli cok guzel bir yer. Yeşil Toros Dağları'nın eteklerinde uretimi yapılan bal kovanlarını gezme fırsatı buldum. Dunya turumu tamamladığımda Almanya'da bulunan kimsesiz cocukların bulunduğu yurtlara giderek burada oğrendiklerimi ve gorduklerimi onlara anlatacağım. Turkiye gercekten cok guzel bir ulke" dedi.ARICILIK HAKKINDA BİLGİ VERİLDİŞahbaz Cay da "Misafirimize kendimize ait ve dunyanın en iyi balının uretiminin yapıldığı kovanları gezdirdik. Arıcılık ve bal uretimi hakkında bilgiler verdik. Arıcılık bizim icin bir hayat bicimi oldu. Kendisine ziyaretinden dolayı ve kovan uzerine oturup gitar caldığı icin cok teşekkur ederiz" diye konuştu. Alman Wilsky, ziyaret sonrası bol bol hatıra fotoğrafı cektirdi.