DİYARBAKIR'da, 3 ay once yaşamını yitiren kalp hastası Azize Guler'in (63), 7 yıldır tetkik ve takibini yapan Dr. Cegerğun Polat icin her yıl kurduğu turşuyu, bu kez kızı Berivan yaptı. Berivan Guler, Dr. Polat'a calıştığı hastanede turşuyu teslim edip, "Annem oldu, turşuyu ben getirdim" dedi.
Bağlar ilcesinde 3 ay once beyin kanaması gecirip yaşamını yitiren kalp hastası Azize Guler'in ardından yurek burkan bir insan hikayesi cıktı. 7 yıldır tetkik ve takibini yapan doktoru Cegerğun Polat'a her yıl duzenli olarak turşu goturen Guler, olmeden once cocuklarından yine turşu goturmeye devam etmelerini istedi. Guler'in kızı Berivan Guler de annesinin olumunden sonra yaptığı 5 kiloluk turşuyu goturup Dr. Cegerğun Polat'a teslim etti. Bu yurek burkan hikaye Cegerğun Polat'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ortaya cıktı. Polat, yaptığı paylaşımda, "Ne kotu gunler. Uzun zamandır izlediğim hastam vefat etmiş. Her yıl turşu getirirdi. Kızına vasiyet etmiş. Kızı getirdi. Olurken bile iyi olmayı başaran, fakirlik icinde yaşamasına rağmen paylaşmasını bilen yığınla onurlu insan var" ifadelerini kullandı. Polat'ın yaptığı bu paylaşım da takipcileri tarafından binlerce beğeni aldı.

'HER YIL EVİME NASIL YAPIYORSAM ONA DA TURŞU YAPIP GOTURECEĞİM'Guler'in kızı Berivan Guler (39), annesinin sağlık durumu nedeniyle bu yıl turşu yapamadığını, bunun uzerine turşuyu beraber hazırlayıp doktora goturmeyi planladıklarını anlatarak, "Anneme 'hem hastaneye gideriz hem de turşuyu gotururum' dedim. Sonra annem fenalaştı. Beyin kanaması gecirdi. Hastaneye goturduk. Durumu kotu dediler. Sonra rahmetli oldu annem. Ben her şeyi hazırladıktan sonra turşuyu yaptım. Annem her sene goturduğu gibi bu sene de isterdi goturmeyi. Vasiyetini yerine getireyim diye ben goturdum. Eşimle beraber alıp goturduk. Ondan sonra hocaya annemin olduğunu onun yerine turşuyu getirdiğimi soyledim. 'O getiremedi ben onun yerine getirdim' dedim. Dondu kaldı. O da beklemiyordu. Demek ki omru buraya kadardı. Onun icin turşuyu alıp goturdum. Her yıl gotururum ona. Sağ olduğum surece her yıl evime nasıl yapıyorsam ona da 5 kilo turşu yapıp gotureceğim" dedi.'VASİYETİ ARADA KURULAN DOSTLUĞA VE PAYLAŞIMA DEVAMLILIK KILMAKTI'Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cegerğun Polat, hastası Azize Guler'in 7 yıldır calıştığı hastanede tedavi gorduğunu ve daha once calıştığı kamu hastanesinde bir donem tedavi ettiğini soyledi. Dr. Polat, bu sure zarfında Guler'le aralarındaki bağın guclendiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Kapak hastasıydı. Kapak hastalarıyla kardiyoloji doktorları arasında hep akraba olacakları soylenir. Cok sık gelip giderler. Tabi bir sure sonra iyi bir iletişimle hastayla bağınız gucleniyor. Bir sure sonra teyze veya amca diyorsunuz. Yaş farkı gozeterek abla da deniyor. Ancak sık gormek, temas ve sık gecirilen zaman sizi yakınlaştırıyor. Azize Teyze ile de boyle bir bağımız oldu. Bu duyguyu bana cok yoğun yaşattı. Oyle bir paylaşım yapma gereği duydum. Son 3- 4 yıldır bana turşu getiriyordu. Cok da guzel yapıyordu. Ne yazık ki vefat etmiş ve bunu bana kızı getirdi. Onu kaybetmiş olmanın verdiği acı cok icimde hissettiğim bir şeydi. O paylaşım bir şekilde insanlar tarafından hissedilmiş oldu. Azize Teyze'nin yaptığı şey sadece benim icin de yapılmış bir şey değildi. Yazdığım yazıda da soyledim. Dostluğa ve paylaşıma dair bir şeydi. İnsanlar bunu hatırladı ve gordu. İnsanlar geri donuş yaptığında hissettikleri aslında buydu. Benim duygularım da oyleydi. Bu paylaşım hedefine ulaşmış oldu. Azize Teyze'nin vasiyet ettiği şey sadece bir turşu getirmek meselesi değildi. Vasiyet ettiği şey arada kurulan dostluğa ve paylaşıma devamlılık kılmaktı."Azize Guler'in eşi Mehmet Guler de 50 yıllık hayat arkadaşının, doktorunu cok sevdiğini ve her yıl turşu goturduğunu soyledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burak EMEK