Samsun'da DEAŞ teror orgutune yonelik şafak vakti duzenlenen eş zamanlı operasyonda Irak uyruklu 11 kişi gozaltına alındı.
Edinilen bilgiye gore, Samsun Emniyet Mudurluğu Terorle Mucadele Şube Mudurluğu ekipleri, DEAŞ teror orgutunun eylem ve Samsun'da faaliyetlerinin deşifre edilmesine yonelik iltisaklı kurumlarla yapılan koordineli calışmalarda sabaha karşı İlkadım ve Atakum ilcesinde bulunan 11 adrese eş zamanlı operasyon duzenledi. Irak'ta bulundukları donemlerde DEAŞ teror orgutu icerisinde faaliyet yuruttukleri şeklinde haklarında bilgiler bulunan Irak uyruklu 9 kişi İlkadım ilcesinde, 2 kişi de Atakum ilcesinde yakalanarak gozaltına alındı. DEAŞ şuphelilerinin uzerilerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda dijital malzemelere incelenmek uzere el konuldu.
TEM Şube Mudurluğu'nun yanı sıra İstihbarat Şube Mudurluğu ve Ozel Harekat Şube Mudurluğu ekiplerinin de destek verdiği operasyonda gozaltına alınan Irak uyruklu 11 kişi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolunden gecirildikten sonra sorgulanmak uzere Samsun Emniyet Mudurluğu'ne goturuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. - SAMSUN