ESKİŞEHİR'de evli ve 2 cocuk annesi Sıddıka Akkoyun'un (45), gaz şikayetiyle gittiği ozel hastanede karnından 9 kilo ağırlığında tumor cıkarıldı. Hastaneye geldiğinde kendisini 8 aylık hamile gibi hissettiğini ifade eden Akkoyun, "Karnımdan 9 kiloluk kitle cıktı. Sanki ucuz bebek doğurdum, doktorum ameliyat sonrasında bana, 'hic korkma, nur topu gibi cocuğun oldu' diye moral verdi" dedi. Eskişehir'de yaşayan Sıddıka Akkoyun, uzun suredir yaşadığı karnındaki şişkinlik nedeniyle hastaneye başvurdu. Akkoyun'a burada gaz şişkinliği teşhisi konuldu ve ilac tedavisine başlandı. Ancak Akkoyun şikayetlerinin gecmemesi uzerine başka ozel hastaneye gitti. Burada yapılan tetkikler sonucunda ise Akkoyun'un karnında buyuk bir kitle olduğu tespit edildi. Hemen ameliyat edilmek istenen Akkoyun, koronaviruse yakalanınca ameliyatı 30 gun ertelendi. Koronavirusu atlatan Akkoyun, hastanenin genel cerrahi uzmanları Prof. Dr. Bekir Yaşar ve Op. Dr. Huseyin Pala tarafından ameliyata alındı. Başarılı gecen operasyon sonucunda Akkoyun'un karnından 32 santimetre buyukluğunde ve 9 kilo ağırlığında tumor cıkarıldı.
'BU KADAR BUYUĞU LİTERATURDE COK NADİR'
Ameliyatı gercekleştiren doktorlardan Genel Cerrahi Uzmanı Huseyin Pala, bu kadar buyuklukte bir kitleye literaturde oldukca nadir rastlandığını soyledi. Hastanın, kendilerine gaz şikayeti ile geldiğini belirten Pala, "Hastamızın daha once yapılan tetkiklerinde hep gaz olduğu duşunulmuş ve gaz şişkinliği tedavisi verilmiş. Hasta da yıllarca bunun gaz olduğunu sanmış. Yaptığımız tetkiklerde hastanın gaz şikayetinin nedeninin buyuk bir kitleden kaynaklandığını gorduk. Bu kitle yaklaşık 32 santimetre buyukluğunde ve 9 kilo ağırlığında bir kitleydi. Bunun uzerine hazırlıklar yaparak hastanın ameliyatını planladık. Ancak hastanın koronaviruse yakalanması uzerine ameliyatı yaklaşık 30 gun ertelemek durumunda kaldık. Sonrasında başarılı bir ameliyatla kitleyi cıkarttık. Yapılan incelemesinde ise bunun bir kas tumoru olduğu ortaya cıktı. Ancak bu kadar buyuğu literaturde oldukca nadir. Cok sık rastlanan buyukluk değil. Hastanın dolaşım sisteminde sorun yaratacak kadar buyuk olduğu icin hastanın carpıntı ve tansiyon problemleri vardı. Ameliyattan sonra hastada belirgin rahatlamalar oluştu. Gaz şikayetlerinin de tamamen gectiğini gorduk. Yavaş yavaş meyve yemeye de başladı. Daha once meyve dahi yiyemiyordu. Kontrollerine gelip gidiyor. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Hastamız gayet iyi" dedi.'3 YENİDOĞAN BEBEK BUYUKLUĞUNDE'Bu kadar buyuklukte bir kitleyle ilk kez karşılaştığını soyleyen Pala, "Hastanın ameliyattan sonra rahatlayacağı cok acıktı. Cunku kitle, mide ve bağırsak sistemine baskı yapmıştı. Neredeyse 3 yenidoğan bebek buyukluğunde bir kitle cıktı. Hasta daha once de karnında gaz dışında bir şey olduğunu hissediyormuş ama tetkik yapılmayınca anlaşılmamış. Daha once ameliyatlarda buyuk kitleler cıkarttım ama bu kadar buyuğunu ilk defa gordum. Bunun otesinde daha buyuk kistler cıkarttığımız oluyor. Ama bu, icerisinde sıvı dolu bir kitleydi. Dolayısı ile bu kadar buyumesi cok enderdir. Genellikle 3- 4 santimetre olduğunda saptanır ama bu 32 santimetre oluncaya kadar hastanın karnında bir şekilde fark edilmemiş. Şimdi bağırsaklar ve mide rahat boşalabildiği icin hastada genel şişkinlik de azaldı ve karnı neredeyse dumduz oldu. İlk geldiğinde hamile gibiydi" diye konuştu.'SANKİ UCUZ BEBEK DOĞURDUM'Hastaneye ilk geldiklerinde 8 aylık hamile gibi olduğunu anlatan Sıddıka Akkoyun, "Midem rahatsızdı. İlk once gazdan şuphelenildi. Hastaneye geldik ve ameliyat olacağım soylendi. Ameliyatım cok şukur başarılı gecti. Karnımdan 9 kiloluk kitle cıktı. Hastaneye geldiğimde 8 aylık hamile gibiydim. Sanki ucuz bebek doğurdum. Doktorum ameliyat sonrasında bana, 'Hic korkma, nur topu gibi cocuğun oldu' diye moral verdi" dedi.'DUYUNCA ŞOK OLDUK'Sıddıka Akkoyun'un eşi Ramazan Akkoyun (48) ise 9 kiloluk bir kitle cıkarıldığını oğrendikleri zaman şok olduklarını belirterek, "Surec bizim icin cok korkutucuydu. Başta cok korktuk ama Huseyin hocam bize guven ve cesaret verdi. Onceleri karın şişliği vardı. Geceleri uyuyamıyordu. 2 saatte bir uykusundan uyanıyordu. Şu anda Allah'a şukur cok iyi. Biz 9 kiloyu beklemiyorduk. Bizim tahminimiz 3- 4 kilo gibiydi. Ama buraya gelip 9 kilo olduğunu oğrenince şok olduk" ifadelerini kullandı.