İSTANBUL'da yaşayan Metin ve Selda Ozdemir cifti, servet harcamalarına rağmen 5 yaşındaki en kucuk cocukları Aras'ın 'Epilepsi West sendromu' hastalığına care bulamadı. İstanbul'daki mobilya atolyesini, iş yerini ve otomobilini satarak gitmedikleri doktor kalmayan cift, havasının cocuklarına iyi geleceği tavsiyesi uzerine 3 sene once Antalya'nın Manavgat ilcesine yerleşti. Anne Selda Ozdemir (44), "Doktorlar, filmlere ve raporlara baktıklarında Aras'ın koşup oynayabileceğini soyluyor ama oğlum yurumeyi bırakın ayakta bile duramıyor" dedi.
Antalya'nın Manavgat ilcesine 3 sene once yerleşen Ozdemir ailesi cocukları Aras'ın 'Epilepsi West sendromu' hastalığıyla mucadele ediyor. Daha once İstanbul Ataşehir'de yaşayan ve bircok kişinin calıştığı mobilya atolyesi sahibi olan Metin Ozdemir, oğlunun tedavisi icin elindeki butun birikimini satmasına rağmen tedavide başarı sağlanamadı. Doktorların daha iyi hava şartları ve tedavi icin Akdeniz Universitesi Hastanesi'ni tavsiye etmesi uzerine Ozdemir ailesi 3 sene once İstanbul'dan Antalya'nın Manavgat ilcesine taşındı. İstanbul'da mobilya atolyesi olan Metin Ozdemir, 5 yıldızlı bir otelin teknik servisinde calışmaya başladı. Daha onceleri eşiyle birlikte calışan anne Selda Ozdemir ise tum zamanını oğlu Aras'la gecirmeye başladı.
'YOĞUN BAKIMDAN CIKTIKTAN SONRA HER ŞEY GAYET NORMALDİ'Eşiyle 20 yıl once evlendiğini ve 3 cocukları olduğunu soyleyen Selda Ozdemir, Aras'ın 2 ağabeyi olduğunu ve onlarda herhangi bir problem olmadığını anlattı. Aras doğduktan yarım saat sonra solunumda dengesizlik yaşandığını ve 12 saat yoğun bakım unitesinde kaldığını belirten anne Selda Ozdemir, "Yoğun bakımdan cıktıktan sonra her şey gayet normaldi. Eve goturduk, 1 hafta 10 gun sonra sıkıştırmaya başladı, biz hep gaz sancısı diye doktora goturduk, doktorlar da 'gaz' deyip bizi eve gonderdi" dedi.'GUN İCERİSİNDE 7-8 NOBETE CIKMAYA BAŞLADI'Yaklaşık 2 ay sonra Aras'ın ellerini yukarıdan aşağı cekmeye başladığını ve kendini kilitlediğini anlatan Selda Aras, "Bunun uzerine cocuk doktoru, 'bir noroloji gorsun, belki beyinde bir problem olabilir' dedi. İlk etaplarda 15 gunde bir nobetleri oluyordu, 1 dakika, 2 dakika bazen yarım saat filan surduğu oluyordu. Bir sure gectikten sonra nobetler sıklaşmaya başladı, ilk once 10 gune duştu, ardından 1 haftaya, bir hafta derken her gune, daha sonra gun icerisinde 7-8 nobete cıkmaya başladı" diye konuştu.'İĞNELERİN ETKİSİ GECTİKTEN SONRA ARAS 'PUF' DİYE İNDİ'Aras'ın nobetleri artmaya başladığında doktor arayışına girdiklerini kaydeden Selda Aras, şunları soyledi: "O tahlil, bu tahlil, Ankara Universitesi Hacettepe Tıp Fakultesi'ne goturduk, metobolik taramaları yapıldı, onlar temiz cıktı. Genetik testleri yapıldı, her şey temiz cıkıyor. Beyin MR'ları cekildi, hicbir problem cıkmadı. Beyin MR'ına gore doktorların dediği, Aras'ın yuruyup, koşup oynaması lazım. Nobetleri artık kontrolsuz hale gelmeye başlayınca kortizon diye bir iğneye başladık. Bu iğneden 8 tane vurdurduk. İlk etaplarda faydasını gorduk ama sonra hicbir fayda gostermedi. O iğneleri aldıktan sonra Aras şişmeye başladı. Yani bacakları bile katlanmayacak şekle geldi. Şişti şişti, iğnelerin etkisi gectikten sonra Aras 'puf' diye indi. Yani o iğnenin faydası olduğu kadar zararları da varmış, biz bunu bilmiyorduk, bizi kimse de uyarmadı bu konuda. Aras surekli hareketli bir cocuktu. Noroloji doktorumuzun soylemesine gore ilk etapta bu hareketler olabilir ama nobetler sıklaştıktan sonra cocuk kendini geriye atıyor. Yani Aras her gun nobet gecirdiği icin bir turlu ilerlemiyor."'ENTUBEYE VARANA KADAR GİRDİ'Aras'ın gecirdiği nobetlerin farklı farklı olduğunu belirten anne Selda Ozdemir, "Aras, nobetlerde kendini ikiye katlıyor, sıkıyor veyahut da bir tarafa donuyor dama şeklinde yapıyor. Ceşit ceşit nobet geciriyor, Aras'ın sabit bir nobeti yok. Gecen ağustos ayında cok yoğun nobetlerimiz oldu, hastanede yattık, hastanede nobetleri kontrol altına almak icin yoğun bakım unitesine aldılar. 15- 20 gun yoğun bakım unitesinde yattı Aras, entubeye varana kadar girdi. Ondan sonra biraz rahatladı, ondan sonra ufak ufak yine nobetlerimiz sıkıştırmaya başladı" diye konuştu.'BU COCUĞUN BU MR'A GORE YURUYUP KOŞUP OYNAMASI LAZIM'Doktorların Aras'a 'Epilepsi West sendromu' tanısı koyduklarını anlatan Selda Ozdemir, Aras'a en kucuk detayına kadar genetik test yaptırdıklarını ve testlerin temiz cıktığını ifade etti. Daha once İstanbul'da yaşadıklarını anlatan Selda Ozdemir, şoyle devam etti: "İstanbul'da bizim kendi dukkanımız, mobilya atolyemiz vardı. Ben de calışıyordum, işlerimiz gayet iyiydi. Aras'tan sonra o hastane senin bu tedavi benim diye her şeyi onun icin sattık. En son dukkan vardı elimizde. Aras'ın tedavileri icin onları da sattık. En az birkac daire ve araba parası gitmiştir. Diyet dediler, diyeti uyguladım, Edirne'de doktor var dediler, Aras'ı aldım oraya goturdum, oradaki hastanelerde de kaldım. Bircok doktora goturdum. Kurşat Bey var, Epilepsi Derneği Başkanı ona goturdum, hepsinden tedavi uyguladım. Kurşat Bey, 'Bu cocuğun bu MR'a gore yuruyup koşup oynaması lazım' diyor. Ama bilmiyorum artık."Aras'ın tedavisi icin calmadık kapı, gitmedikleri doktorun kalmadığını soyleyen Selda Ozdemir, doktorların Aras icin denize yakın temiz havası olan bir yerde yaşamasının daha iyi olacağını soylediklerini ve Akdeniz Universitesi Hastanesi'ni tavsiye ettiklerini anlattı. Ozdemir, bu nedenle 3 sene once ellerinde kalan son birikimlerini de satarak Antalya'nın Manavgat ilcesine yerleştiklerini, İstanbul'da iş yeri sahibi olan eşi Metin Ozdemir'in de 5 yıldızlı bir otelde teknik servis olarak calışmaya başladığını soyledi.