Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Turkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara gore, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında acık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Mudur Yardımcılığına, Cocuk Hizmetleri Genel Mudur Yardımcısı Şule Urker getirildi.

Cevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Mudur Yardımcılığına Havvanur Yurtsever, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Mudur Yardımcılığına, Altyapı ve Kentsel Donuşum Hizmetleri Genel Mudur Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Altyapı ve Kentsel Donuşum Hizmetleri Genel Mudur Yardımcılığına, Rize Cevre ve Şehircilik İl Muduru Hasan Bebek, Cevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Mudur Yardımcılığına Haluk Şahin Yazgı, Mekansal Planlama Genel Mudur Yardımcılığına Selcuk Aydemir, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Mudur Yardımcılığına Mustafa Kolcak, Yerel Yonetimler Genel Mudur Yardımcılığına Emrullah Toremen atandı.
Cevre ve Şehircilik Bakanlığının 7 il mudurluğune de yeni atamalar yapıldı. Buna gore, Afyonkarahisar'a Mustafa Oruc, Bolu'ya Sinop Cevre ve Şehircilik İl Muduru Oğuzhan Kurt, Erzincan'a Selcuk Aydın, Hatay'a Nizamettin Ulker, Kırklareli'ne Ersoy Canbek, Mersin'e Huseyin Ozgur Yalcın, Samsun'a Canakkale Cevre ve Şehircilik İl Muduru Omer Bolat getirildi.
Ote yandan, Denizli Cevre ve Şehircilik İl Muduru Fikret Buyuksoy ile Muş Cevre ve Şehircilik İl Muduru Mehmet Sevmiş gorevden alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığında acık bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Mudur Yardımcılığına Erdem İsmetoğlu atandı.
Ticaret Bakanlığında acık bulunan Ticaret Başmufettişliğine, Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Fatih Sarıkaya getirildi.
Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Mudur Yardımcısı Ebru Arısoy ise gorevden alındı.
Kurum ve kuruluşlara atamalar
Adli Tıp Kurumunda acık bulunan Başkan Yardımcılığına Tarık Yusuf Ucar atandı.
Adli Tıp Kurumu Beşinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Uyesi Uzman Dr. Mufit İris gorevden alınarak yerine Uzman Dr. Caner Beşkoc getirildi. Beşinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Tıbbi Mikrobiyoloji uyeliğine de İstanbul Universitesi-Cerrahpaşa Oğretim Uyesi Prof. Dr. Arif Kaygusuz gorevlendirildi.
Ayrıca, bazı kurum ve kuruluşlarda acık bulunan yonetim kurulu uyeliklerine atamalar yapıldı.
Bu kapsamda, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Mudurluğu Yonetim Kurulu uyeliğine Abdulvahit Fidan, Turkiye Elektromekanik Sanayi AŞ Genel Mudurluğu Yonetim Kurulu uyeliğine Ramazan Usta, Makina ve Kimya Endustrisi Kurumu Genel Mudurluğu Yonetim Kurulu uyeliğine Yunus Sezer, Tarım İşletmeleri Genel Mudurluğu Yonetim Kurulu uyeliğine de Ertuğrul Anbar atandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Sertan Usul