Afrika ulkelerinden Namibya'daki yerel secimlerde ezici bir zafer kazanan Adolf Hitler adlı politikacı, dunya hakimiyeti kurmak gibi bir planı olmadığını soyledi.
Adolf Hitler Uunona, gecen hafta Ompundja bolgesindeki yerel yonetim meclisine girmeye hak kazandı.

Alman Bild gazetesine konuşan politikacı Nazi idelojisiyle herhangi bir alakası olmadığını belirtti.
Gecmişte Alman somurgesi olan Namibya'da diğer Alman isimleri gibi Adolf da ismi de sık goruluyor.
Adolf Hitler Uunona, somurge ve beyaz azınlık yonetimine karşı mucadeleye onderlik eden, iktidardaki Swapo Partisi'nden secildi.
Uunona, babasının adını Nazi liderinden esinlenerek koyduğunu kabul ederken "Buyuk ihtimalle Adolf Hitler'in ne anlama geldiğini anlamıyordu" dedi.
Oyların yuzde 85'ini alan Uunona "Cocukken bana gore tamamen normal bir isimdi. Buyuyunce fark ettim. Bu adam tum dunyaya hukmetmek istemişti. Benim bunlarla hic bir alakam yok" dedi.
Uunona, eşinin kendisine Adolf diye seslendiğini ve bu isimle tanındığını, değiştirmeye de niyeti olmadığını belirtti.
Namibya 1884-1915 arasında Alman Guney Batı Afrika adıyla anılan bolgenin bir parcasıydı.

Almanya İmparatorluğu, 1904-1908 arası Nama, Herero ve San halklarının başlattığı isyanda binlerce kişiyi oldurdu. Tarihciler bu isyana "unutulmuş soykırım" adını veriyor.
Namibya, Almanya'nın bu yıl onerdiği 10 milyon euroluk tazminatı reddetmiş ve "guncellenmiş bir teklif" icin goruşmeleri surdureceğini soylemişti.
Birinci Dunya Savaşı'nın ardından Namibya Guney Afrika'nın kontrolune girdi ve 1990'da bağımsızlığnı kazandı. Ancak ulkede hala cok sayıda Alman isimli kent ve kucuk bir Almanca konuşan topluluk bulunuyor.