İBB Başkanı İmamoğlu, Başakşehir'de acılışa katıldı
İSTANBUL - İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir'de yapımı tamamlanan Ozel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi'nin acılışını gercekleştirdi.

İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB tarafından Başakşehir'de yapımı tamamlanan Ozel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi (OZGEM)'in acılışını gercekleştirdi. İmamoğlu'na acılışta Avcılar Belediye Başkanı Turan Hancerli de eşlik etti. Acılışta bir konuşma yapan Başkan İmamoğlu, tesisin oneminden bahsederek, "Toplumların gelişmişlik seviyelerini dunya capında olcecek veriler vardı. Bunlar arasında bana gore en onemlisi ozellikle ozel gereksinimi olan cocuklarına ve vatandaşlarına o toplumun sağladığı imkanlar o toplumun cağdaşlığını işarettir diye duşunuyorum. İBB olarak her anımızda her işimizde yaptığımız her calışmada butceden, sahadaki bir yol inşaatına ya da toplumun faydalanacağı bir imkanın servis edilmesine kadar orada kesimleri hic ıskalamamak. Engelli bireyler dezavantajlı gruplar, kadınlar cocuklar tumuyle bir bu bireyi ıskaladık mı diye donup sorgulamamız gereken unsurlardan birisi hatta belki de en ondeki grupların başında geliyor engelli vatandaşlarımız" dedi.
"Butun imkanlarımızı seferber edeceğiz"
Ozel gereksinime muhtac bireylerle ilgilenildiğinde buyuk bir gelişim elde edildiğini kaydeden İmamoğlu, "Bir veri var ki ozellikle otizmli bireylerin cok ilgi gosterildiğinde yanılmıyorsam ABD'de yuzde 85 oranında hayata katılabilmelerini sağlayan surdurulebilir bir eğitim verildiğini goruyoruz. Ne yazık ki bu oranda biz cok ama cok gerideyiz. Yapacak cok işimiz var. Burada 16 bin metrekarelik iddialı bir alanda hem nitelik hem nicelik acısından sıkı bir faaliyet surecini gormek istiyoruz. Butun imkanlarımızı seferber edeceğiz" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT DELİCE