İstanbul Adalet Sarayı'nda gorevli hakim Hakkı Yalcınkaya, gazeteci Nagehan Alcı Kutahyalı'nın bir yazısında, "Hrant Dink'i olume goturen o malum kararı veren hakim Hakkı Yalcınkaya Cağlayan Adliyesi'nde hala asliye ceza hakimi olarak gorev yapıyor" dediği icin şikayetci olmuştu. Hakim Yalcınkaya'nın şikayeti uzerine başlatılan soruşturma kapsamında Nagehan Alcı Kutahyalı hakkında dava acılmıştı. Nagehan Alcı Kutahyalı'nın, 'sesli yazılı veya goruntulu bir ileti ile alenen hakaret' sucundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada muşteki hakim Hakkı Yalcın Kaya ile tarafların avukatları hazır bulunurken, tutuksuz sanık Nagehan Alcı Kutahyalı duruşmaya katılmadı.
[h=3]"İĞRENC KARARLARI VEREN HAKİMLERLE EŞ DUZEYDE GOSTERİLDİM"[/h]Duruşmada tutuksuz sanık Nagehan Alcı Kutahyalı'dan şikayetci olduğunu belirten muşteki hakim Hakkı Yalcınkaya, "Hakimlik gorevim sebebiyle iğrenc karar veren, insan haklarına onem vermeyen, işkencecileri koruyan hakim ve eş duzeyde bir yargı mensubu olarak gosterildim. Hrant Dink'in oldurulduğu tarihte Malatya İcra Mahkemesi hakimi olduğum halede FETO'cu basın tarafından gunlerce hedef gosterildiğim icin aynı duşuncelerin devamı ve etkisiyle sanığın tarafıma hakaret ettiğini virus tatilinde internetten yaptığım kontrolde tesadufen oğrendim" diye konuştu.
[h=3]"VİCDANIM EL VERMİYOR"[/h]Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorevli olduğu esnada Silivri Cezaevinde gorulen davadaki hukuksuzlukları ve Turk mitolojisinin kirletilmesine yonelik bir dava konusunda karar yazdığını belirten muşteki hakim Yalcınkaya, "Karar yazdığım icin Yargıtay'da cok defa yargılandım, beraat ettim. Aslında Turkiye'mizde ne basının ne mahkemelerin boyle soylemlerle muhatap olmasına vicdanım el vermiyor. Olduğumde arkamdan Hrant Dink katillerinden biri yorumunun olmasını istemiyorum" şeklinde konuştu.

Duruşmada goruşu sorulan cumhuriyet savcısı, eksik hususların giderilmesini ve katılma talebinin kabul edilmesini talep etti. Sanık hakkındaki aleyhe beyanları kabul etmediklerini dile getiren avukatı, kişilik haklarına saldırının soz konusu olmadığını, ifadelerin basın ozgurluğu kapsamında kaldığını ve sanığın bir sonraki celse duruşmaya katılacağını kaydetti. Mahkeme, sanığın bir sonraki celse hazır edilmesi icin sure verdi. Katılma talebinin sanığın savunmasının alınmasının ardından değerlendirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
[h=3]İDDİANAMEDEN[/h]İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Nagehan Alcı Kutahyalı 'şupheli', hakim Hakkı Yalcınkaya 'muşteki' olarak yer aldı. Muştekinin şikayet dilekcesine yer verilen iddianamede, şupheli Nagehan Alcı Kutahyalı'nın internet ortamında da bulunan yazısında Hrant Dink'in olumune neden olduğu yonunde iddialarda bulunduğu, Hrant Dink'in oldurulduğu tarihte başka bir şehirde calıştığı, bahse konu yazının hakaret ve iftira icerikli olduğu, kendisinin teror orgutlerine hedef gosterildiği kaydedildi.
Şupheli Nagehan Alcı Kutahyalı tarafından 15 Haziran 2018'de kaleme alınan koşe yazısına yer verilen iddianamede, "Maalesef bugun hala birey haklarını onemsemeyen hakim-savcı zihniyeti var. Yer yer hukumranlığını surduruyor. Sadece İzmir'deki hakim değil, mesela Cağlayan Adliyesi'nde hala, Hrant Dink ve oğlu Arat Dink'i sadece Ermeni oldukları icin mahkum eden ve Hrant Dink'i olume goturen o malum kararı veren hakim Hakkı Yalcınkaya asliye ceza hakimi olarak gorev yapıyor. Bu hukuksuz zihniyetteki yargı personeliyle ilgili gereken sureclerin işletilmesi icin HSK cok onemli bir kurum. Hakimler ve savcılar her siyasi goruşten olabilirler, yeter ki sadece hukuka bağlı ve tarafsız olsunlar" denildi.
Şuphelinin ifadelerinin muştekinin onur ve saygınlığını rencide edebilecek şekilde olduğunun belirtildiği iddianamede, 'sesli yazılı veya goruntulu bir ileti ile alenen hakaret' sucundan 3 ay 15 gunden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.