Eren Vurdem, Kanal D'nin sevilen dizisi 'Sadakatsiz'le ekrana dondu. Daha once kahraman, lider karakterler canlandıran oyuncu, Mert rolunden sonra sert tepkiler aldığını soyledi. Vurdem'le projeyi, hikayesini ve dovuş sanatlarına ilgisini konuştuk.
- 'Sadakatsiz' son donemin en cok izlenen dizisi oldu. Projeyi ilk okuduğunuzda sizin hissiyatınız neydi? Bu ilgiyi bekliyor muydunuz?
Bekliyordum tabii ki... İddialı bir iş olduğu her halinden belliydi ve yapımcımız Fatih Aksoy'la ilk toplantımızda bunu hissetmiştim.
- Yapımın uyarlandığı 'Doctor Foster'ı izlediniz mi?
İngiliz ve Kore versiyonlarını izledim, hatta tum uyarlamalarını izledim diyebilirim. Cunku benim karakterim hicbirine benzememeliydi, en iyisini yapmak zorundaydım ve tabii ki bunun icin kim ne yapmış diye goz attım...
- Mert'in Asya ile sahneleri gectiğimiz bolumlere damga vurdu. Oynarken "Bu kadar da olmaz Mert!" dediniz mi?
Evet, dedim (guluyor).
-Karakterin itici hale gelmesi sizi endişelendiriyor mu? Sokakta, sosyal medyada nasıl tepkiler aldınız?
Turkiye'de insanlar aktoru oynadığı role gore yargılamayı cok seviyor. Annem bile etkilenmiş.
Halbuki şimdiye kadar oynadığım karakterlere gore benim icin farklı bir deneyim oldu Mert. Daha once kahraman, lider karakterler canlandırdım ve insanların role gore tepkiler vermesine alışığım. İzleyicinin oynadığım karaktere inanması ve gercek sanması hoşuma gitmesi gerekirken başta biraz canımı sıktı, kotu oldum ama kufur yiyorsan kotu adamı oynarken olmuş demektir (guluyor).
- Halic Universitesi Tiyatro Bolumu mezunusunuz. Oyunculuk cocukluk hayaliniz miydi?
Evet, cocukluk hayalimdi. Başka şeyler de denedim ergenlik cağlarımda ama kafamda hep oyunculuk vardı ve her şeyi aktorluk icin yaptım. Her insanın bir kodu vardır; mesela bir elma ağacında armut yetişmez, armut ağacından da elma. Benim meyvem de, kodum da sanattı, bunu ilk gunden beri hissediyordum. Uretme tutkum normalin ustundeydi, diğerlerinden de farklı hissediyordum.
- Sizin icin "Canlandırdığı her karakterde karizmasını konuşturuyor, Turkiye'nin en sağlam oyuncularından biri" yorumları yapılmış. Ne diyeceksiniz?
Ben oyunculuğumu geliştirmeye calıştırıyorum, her gun yeni bir şeyler oğreniyorum. Klasik bir cevap olacak ama inanın sonsuz bir yolculuk aktorluk, sonu yok oğrenmenin. İşimi cok seviyorum, uretmek benim icin yemek yemek, su icmek gibi bir şey. Yemek yemezse, su icmesse insan olur. Sanatcı da uretmezse olur. Bu guzel duşunceleri icin beni seven, sayan guzel seyircime sonsuz teşekkurler, sağ olsunlar. Onların bu guzel sozlerine, iltifatlarına layık olmaya calışıyorum.
Kaynak: Snob Magazin