Kasımpaşa Cocuk Evleri Sitesi'nde genc yaştan itibaren kimsesiz cocuklara yardım eden ve semt sakinlerinin "Oya Anne" olarak adlandırdıkları Oya Kayacık, gecirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle 82 yaşında hayatını kaybetti.
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, Twitter hesabından Kayacık'ın olumune ilişkin paylaşımda bulundu.
Selcuk iletisinde, "60 yılını cocuklarımıza vakfeden Oya Annemiz dar-ı bekaya goctu. Onun cabasını ve hatırasını yaşatmak bizim gorevimiz. Guzel cocukları bize emanet. Rabbim mekanını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.
Oya Kayacık
Kasımpaşa Cocuk Evleri Sitesi'nde cok genc yaşlarda calışmaya başlayan Kayacık, başta Turkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olmak uzere Kasımpaşalılar tarafından sevilen ve değer verilen bir kişiydi.
Kayacık, 60 yılı aşkın suredir kimsesiz cocuklara annelik yaparken, kurumla tanışmasını verdiği roportajda AA'ya şoyle anlatmıştı:
"Ben hasbelkader tayinle Cocuk Esirgeme Kurumu İl İdare Heyetinde buldum. Bu beni buraya getirdi. Sonrasında buraya tayin oldum. Buraya geldiğimde cocukları gordum. Onları sevdim, onlar da beni sevdiler. İhtiyac olduğunu ve bir şeye yaradığımı fark ettim ve yıllardır da buradayım. Gelen giden cocuklar ve onların ihtiyacları nedeniyle yılların nasıl gectiğini fark edemedim. 'Duydum, gordum, acıdım, merhamet ettim, onlardan ayrılmadım.' diye bir şey diyemem. Acımayla merhametle ilgisi yok bunun. Burayı evim gibi benimsedim. Uzun yıllar kalınca orası sizin oluyor. İşe yaradığınızı gorduğunuzde de bunu bırakıp gidemiyorsunuz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da zaman zaman ziyaret ettiği Kayacık, Erdoğan icin şu ifadeleri kullanmıştı:
"Cumhurbaşkanımız genclikteki calışmalarımı da yakinen bilir. Kendisinin de hayatının buyuk bolumu Kasımpaşa'da gecti. Onların cocuk sevgisini de biliyorum. Cunku bu mahallemizde olan bir şey. Kendilerine de cok teşekkur ediyorum. Bize cok buyuk faydaları oldu. Onlar da bizim yapmacık olmadığımızı biliyorlar. Kendisine cok buyuk saygım ve sevgim var."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sefa Mutlu