Batman Universitesi'nden (BATU) 3 akademisyen, dunyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer aldı.
Universiteden yapılan acıklamaya gore, Stanford Universitesi'nden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından, farklı disiplinlerde dunyadaki 7 milyon bilim insanı arasından ilk yuzde 2'lik dilime giren 160 bin kişiden oluşan liste Plos Biology Dergisi'nde yayımlandı.
Batman Universitesinde (BATU) gorevli 3 oğretim uyesi, dunyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer aldı.
Liste hazırlanırken bilim insanlarının h-indeksi, yayın ve atıf sayısı gibi onemli olcutler goz onune alınarak 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sıralama yapıldı.
Turkiye'den, 2019 yılı verilerine gore 857 bilim insanının yer aldığı listede, Batman Universitesi'nden 3 bilim insanı yer alıyor.
Batman Universitesi Rektoru Prof. Dr. Aydın Durmuş, yaptığı acıklamada Makine Muhendisliği Bolum Başkanı Prof. Dr. Huseyin Aydın, Petrol ve Doğalgaz Muhendisliği Bolumu Oğretim Uyesi Prof. Dr. Hasan Toğrul, Elektrik-Elektronik Muhendisliği Bolumu Devreler ve Sistemler Teorisi Anabilim Dalı Başkanı Doc. Dr. Omer Faruk Ertuğrul listeye girdiğini soyledi.
Durmuş, dunyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer alan akademisyenleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Batman Universitesi'ni ozellikle muhendislik alanında daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini dile getiren Rektor Durmuş, şunları kaydetti:
"Batman Universitesi olarak YOK'un bizim icin belirlediği ve gelişmemizi istediği muhendislik alanında her gecen gun daha da ilerliyoruz. Ulkemizin yerlileşme millileşmesi yolunda bilim insanlarını yetiştirmek icin calışıyoruz. Bu yolda 3 bilim insanı oğretim uyemizin dunyadaki 7 milyon bilim insanı arasında yuzde ikilik dilimde yer alması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Kendilerini tebrik ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhyeddin Beyca