Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, meslek liselerinde yetişenlerin kısa surede işe kavuştuğunu bildirdi.
Pehlivan, ateş olcumu de yapan dezenfektan cihazı uretilen Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, atolyeleri gezdi, cihaz hakkında bilgi aldı.
Pehlivan, burada gazetecilere yaptığı acıklamada, oğretmen ve oğrencilerin yaptığı urunleri yakından gorme imkanı bulduğunu belirtti.
İl Milli Eğitim Mudurluğu yetkilileri ile okul idarecilerini, oğretmenleri ve oğrencileri kutladığını ifade eden Pehlivan, şunları soyledi:
"Elektrik elektronik, motor teknolojileri, mobilya ve diğer bolumlerde cok guzel calışmalar ortaya koymuşlar. 560 oğrencimizin olduğu ve 5 bolumumuzun yer aldığı okulumuzda her gecen gun guzel calışmalar ortaya konulmuş olmasının mutluluğunu yaşadık. Burada arkadaşlarımızın kendi tasarlayıp urettikleri temassız sensorlu dezenfektan ve aynı zamanda ateş olcer ozelliği olan urunu gormuş olduk. Bunun tamamen başından sonuna kadar tasarımını kendileri yapmış. Verilen 100 kadar siparişin bir kısmı teslim edilmiş."
Mesleki eğitimin onemine işaret eden Pehlivan, "Buradan mezun olanlar kısa sure sonra istihdam ediliyor. Hatta belki de okurken kendilerine 'Mezun olduktan sonra bize gelin.' şeklinde teklifler geliyor." dedi.
Mesleki eğitime destek anlamında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile yurutulen proje kapsamında yeni cihazların okula ulaştığını, bir kısmının kurulumunun da gercekleştiğini anlatan Pehlivan, bu calışmaların yeni urunlerin uretimine ve istihdama katkı sunduğunu işaret etti.
-"Lisede aldıkları eğitimle istihdam edilme imkanı buluyorlar"
Mesleki eğitime yoneliş olduğunu anlatan Pehlivan, şunları kaydetti:
"Mesleki eğitimi tanıtmak, ailelere de mesleki eğitimi anlatmak suretiyle yoğun bir gayretimiz var. Cunku genelde cocuklarımız liseden sonra universiteye gitmek istiyorlar. Biz de onlara meslek liselerinde eğitim vermek suretiyle yine de gidecekse kendi mesleği ile ilgili bir bolume gitme hususunda teşvik ediyoruz. Lisede aldığı eğitimle istihdam edilme imkanı buluyorlar. Bu konuda İl Milli Eğitim Mudurluğumuzun, ilgili okul mudurluklerimizin yoğun gayretleri soz konusu. Biz de tabii ki bu gayretleri destekliyoruz."
Tekstilkent kurulacak
Pehlivan, Şırnak'ta tekstilkent kurulacağını vurgulayarak, "Bu da yine uretime ve istihdama yonelik bir adım. Buralarda İl Milli Eğitim, Halk Eğitim Mudurluğu ve İşkur iş birliği ile acılan kurslarda yetişenler istihdam edilecek. Hem de okullarımızda yine aynı şekilde mesleki eğitim kapsamında yetişen genclerimiz buralarda istihdam edilecek. Hem aile ekonomilerine hem ilimizin ekonomisine hem de ulke ekonomisine katkı sağlamış olacaklar." diye konuştu.
Ziyarete İl Milli Eğitim Muduru Nazan Şener ve diğer yetkililer katıldı.