3 Aralık Dunya Engelliler Gunu dolayısıyla Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Turk Telekom Stadyumu'nda bir araya geldi.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımı, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu dolayısıyla buluştu. Sarı-kırmızılı takım, Başkan Mustafa Cengiz'e el yapımı İran halısı hediye etti. Goruşmenin ardından Başkan Mustafa Cengiz, Yonetim Kurulu Uyesi Mahmut Recevik, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenoru Sedat İncesu ve Takım Kaptanı İsmail Ar, kulup televizyonuna acıklamalarda bulundu.
Galatasaray olarak tekerlekli sandalye basketbolunda oncu olduğumuzu ifade eden Başkan Mustafa Cengiz, "Ben onlarla birlikte cok mutluyum. Ailemle beraberim, Sedat hocamla beraberim. Butun omrunu, ruhunu veriyor oraya sağ olsun. Bazen sinirini, ofkesini de veriyor ama biz ondan da cok memnunuz. Sporcularımızın verdiği mucadeleden de cok memnunuz. Tek hanım kızımız var takımda ondan da cok memnunuz. Rakiplerimiz alınmasın biz bu işin oncusuyuz. Bizim Tekerlekli Basketbol Takımımız 20 yıllık lig sezonunda 11 kere şampiyon oldu. Kimse pek farkında değil. Turkiye futbol ulkesi sonra biraz basketbol, biraz voleybol" şeklinde konuştu.
Mustafa Cengiz: "Engelsizlerimize toplumumuzun ciddi bir coğunluğunun daha cok saygı gosterilmesini istiyorum"
Engelli vatandaşların yaşam kalitelerinin kolaylaştırılması konusunda belediyelere onemli gorev duştuğunu soyleyen Cengiz, "Belediyelerimizin yayaların yuruyebildiği her kulvara engelsizler icin kulvar yapması gerek. Avrupa'ya gittiğinizde bunu gozunuzle goruyorsunuz gerek kaldırımlarda gerek yurume noktalarında. Sağ olsunlar şehrin icinde sarı bant cekiyorlar ama muthiş yetersiz. Maca yuruyerek geleceksiniz ya da sandalyenizle geleceksiniz baktım alan yok, metroya binmek durumundasınız. Bu vatandaşın gorevi değil bunu belediyeler yapmak durumunda. Gelişmiş toplumda oyle. Biz yurt dışında bunu hep gorduk. Her yerde engelliler icin geciş alanları var ve oncelik sağlanıyor. Belediye sayımız da 2 bini aştı benim zamanımda bin 700'du. Belki 3 kişi duyar da bir kazma vurur. Engelsizlerimize toplumumuzun ciddi bir coğunluğunun daha cok emek ve saygı gosterilmesini istiyorum. Onlar zaten kendilerini spor bazında kanıtlıyorlar, gosteriyorlar. Ben Galatasaray camiasını temsil eden başkanları olarak kendilerini hem tebrik ediyorum hem teşekkur ediyorum başta hocaları Sedat Hoca olmak uzere" değerlendirmesinde bulundu.
Mahmut Recevik ise, "Bugun 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu ama biz buradaki butun sporcu kardeşlerimizi engelsiz olarak goruyoruz. Hepsine teşekkur ediyoruz buraya kadar geldiler sağ olsunlar, var olsunlar" dedi.
Galatasaray'a yakışır bir şekilde bugunu kutladıklarını belirten Sedat İncesu da, "3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nde Galatasaray Spor Kulubu olarak ve Tekerlekli Basketbol Takımı olarak bugun once sahamızda antrenmanımızı yaptık oradan da başkanımızı ziyarete geldik. Gercekten hem ismimize hem de renklerimize yakışır şekilde bugunu kutluyoruz. Başkanımıza da teşekkur ediyoruz. Nice kupaları birlikte kazanmak dileğiyle" ifadelerini kullandı.
İsmail Ar: "Engellilere fırsat verildiğinde neler başarabileceklerinin en buyuk orneğini Galatasaray gosteriyor"
Galatasaray'ın Turkiye'nin en buyuk sivil toplum orgutu olduğunu ifade eden Kaptan İsmail Ar ise, "3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nde bu ozel gunde başkanımız bizi davet ettiği icin cok teşekkur ederiz. Bizim icin buyuk bir mutluluktu takım olarak burada bulunmak. Engellilere fırsat verildiğinde neler başarabileceklerinin en buyuk orneğini Galatasaray gosteriyor. Turkiye'de engelliler sokağa cıkamazken başkanımızın soylediği kulvarları Galatasaray bize acarak Avrupa şampiyonlukları, Dunya şampiyonlukları kazandık. Galatasaray, Turkiye'nin en buyuk sivil toplum orgutlerinden biri ornek oldu. Kamu kurumlarında başkanımızın dediği gibi engellilere o kulvarları acarlarsa engelliler gereken başarıya ulaşacak hem iş hayatında hem spor hem sanat hayatında ve medeniyet kulvarında başarılarına devam edeceklerdir" diye konuştu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı