SİVAS Pusula Ozel Eğitim Merkezi'nde ozel destek alan oğrencilere, Masum Umutlar ismini veren gonullu oğrenci grubu, 3 Aralık Dunya Engelliler gunu icin surpriz bir eğlence programı duzenledi.
Kent merkezinde Uclerbey Mahallesi'nde bulunan Pusula Ozel Eğitim Merkezi'nde destek eğitimi goren oğrenciler icin eğlence duzenlendi. Masum Umutlar gonullu topluluğu tarafından hazırlanan 3 Aralık etkinliğinde palyaco gosterisi duzenlenirken, danslar ve ceşitli oyunlar da yer aldı.

Merkez muduru Şule Nur Sarı, "Kendileri ozel cocuklar olduğu icin boylesi etkinliklerden cok mutlu oluyorlar. Katılan, destek veren herkese teşekkur ediyorum. Goremediğimizi, duyamadığımızı hatta tek başına yemek yiyemediğimizi golumuzce yuruyup koşamadığımızı duşunduğumuz zaman engelli bir vatandaş olmanın farklı bir durum olduğunu anlayabiliriz. Bu gibi gunler aynı zamanda engelli vatandaşların farkına varmamıza da vesile olan gunler. Bizlere cok sorumluluk duşmekte. Bir kere daha engel olmamak adına yardımcı olmamız gerekmekte. Butun eğitim programlarımız ucretsiz olup tum oğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.Eğitim merkezinin oğrencileri duzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını belirterek, bu imkanı sağlayan topluluk uyelerine teşekkur etti.Etkinlik sonrasında ise gonullu topluluk pasta kesip oğrencilerle hatıra fotoğrafı cektirdi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Arife Defne ARSLAN