BALIKESİR'in Ayvalık ilcesinde yaşayan gorme engelli Namık Tuncel, eşi Sandy Tuncel ile birlikte başlattıkları 'Hayalim gercek olsun' adlı proje kapsamında 12 okulu boyadı.Ayvalık ilcesinde yaşamını surduren Namık Tuncel, 1995 yılında gecirdiği trafik kazası sonucu gorme yetisini kaybetti. Tedavi icin Almanya'ya giden Tuncel, burada sağlık gorevlisi Sandy ile tanıştı. Sandy ve Namık Tuncel'in sonrasında 2 cocuğu oldu. Balıkesir genelinde engellilere yonelik farklı projelere imza atan Tuncel cifti, gecen sene de 'Hayalim gercek olsun' adlı projeyle okul ve sınıf duvarlarını boyayıp, okul bahcelerine trafik parkurları yapmaya başladı.
İlk olarak Ayvalık 15 Eylul Ortaokulu'nda başlanan proje, Ataturk İlkokulu'nun boyanmasıyla devam ediyor. Okullardan ucret almadan sponsor destekleriyle calışmalarını surdurduklerini soyleyen Namık Tuncel, "Gecen sene 'Hayalim gercek olsun' adında bir calışma başlattık. Daha onceki yıllarda okullarda uygulamalı trafik eğitimi yapılması icin sponsor bulup, boya desteği aldıktan sonra okul bahcelerine trafik parkurları boyuyorduk. Okullara herhangi bir masraf olmaması icin calışmalarımız ucretsizdi. Parkur boyama ve trafik eğitimi dışında, okulların ic ve dış cephelerini de bu projeyle boyadık. Cocukların hoşuna gidecek, ilgisine cekecek şekilleri değerlendirerek, okulları boyamaya başladık. Şu ana kadar boyadığımız 12 okulumuz oldu. Ayrıca gonullu olan oğrenci ve veliler de katılıyor. Cocuklar kendi hayallerini gercekleştirdikleri icin; okul, okul olmaktan cıkıyor ve ev moduna geciyor. Hatta bazı cocuklar surekli burada kalmak istiyor. Ayrıca kendileri emek verdikleri icin daha dikkatli davranıyorlar, koruyorlar" dedi.'EN BUYUK DESTEKCİM EŞİM SANDY'Engelli bireylerin gereken eğitimi aldıktan sonra her işi yapabileceğini soyleyen Namık Tuncel, sozlerini şu şekidle surdurdu: "Engelli bir insan, eğitim aldıktan sonra bircok işi yapabilir. Benim bugun, bunları yapabiliyor olmamda en buyuk destekcim eşim Sandy. Eşim Almanya'da eğitim aldıktan sonra, burada bircok konuda araştırmalar yapıp, projeler ortaya koydu. Onun verdiği destekle bana da guven geldi. Artık bircok konuda guvenle calışmalar yapabiliyorum. Etrafımızdaki engellilere de ornek olduk ve onlarda farklı dallarda calışmalar yapmaya başladılar. Eğitim aldıktan sonra farklı alanlarda calışmalar yapılacağını gorduk. Daha once korkuyordum ve korkumu yendim. Ben artık engel tanımıyorum. Bu da eşimin sayesinde oldu."Sandy Tuncel ise, "Ben Almanya'da tıp okudum. Eşim gorme engelli. Hangi projeye başlıyorsak ben seve seve destek veriyorum. Yaklaşık 1 sene once 'Ben boya etkinliği yapmak istiyorum' dedi. Bende destek verdim. Calışmalarımızı keyifle surduruyoruz" diye konuştu.'OKULUMUZUN CEHRESİ DEĞİŞTİ'Yapılan calışmalar sayesinde okulun cehresinin değiştiğini ve oğrencilerin okula olan ilgisinin arttığını soyleyen Altınova Ataturk İlkokulu Muduru Erkan Berdibek, "Okulumuzun boyası yaklaşık 5 yılıktı. Renklerini değiştirmek icin bir plan yapmıştık. Ancak butcemiz uygun değildi. Namık Bey de boyle bir proje hazırlamış ve bize beraber boyamamızı teklif etti. Yardımseverlerle birlikte boyamaya gercekleştirdik. Yapılan boyalar okulumuzun cehresini değiştirdi. Oğrencilerin ilgisini arttırdı. Okulumuza renk kattı. Katkılarında dolayı Namık ve Sandy Tuncel ciftine cok teşekkur ediyoruz" dedi.
- Balıkesir