Samsun Valisi Dr. Zulkif Dağlı, "Samsun Valiliği olarak karantina kurallarına uymayan kişilerin tespit edilmesi icin bugun itibariyle yeni bir denetim sureci başlattık. Emniyet ve jandarma ekiplerimizce ev ev kontrol yontemiyle yapılacak denetimlerle vakanın doğrudan yayılımının onune gecmeyi hedefliyoruz" dedi.
[h=3]İZOLASYONDA OLMASI GEREKEN KİŞİLER KURALLARI İHLAL EDİYOR[/h]Yapılan tum uyarılara rağmen halen karantina ve temaslı olup evinde izolasyonda olması gereken kişilerin, kuralları ihlal ederek dışarı cıktığını soyleyen Samsun Valisi Dr. Zulkif Dağlı, bu durumun onune gecmek icin emniyet ve jandarma kuvvetlerinin desteğiyle yeni bir denetim sureci başlattıklarını, ev ev kontrol yontemiyle yapılacak saha denetimleriyle, kural ihlallerinin tespit edilerek, vakanın doğrudan yayılımının onune gecmeyi hedeflediklerini soyledi.

[h=3]"TUM TEDBİRLERE RAĞMEN VAKA SAYISINI KONTROL ALTINA ALAMIYORUZ"[/h]Yapılacak denetimler ve surec hakkında bilgi veren Valimiz Sayın Dr. Zulkif Dağlı şunları soyledi:
"Koronavirus sureciyle ilgili halkımızı bilgilendirme adına Samsun Valiliği olarak duzenli bir şekilde ilimizdeki durumla ilgili değerlendirmeleri paylaşıyoruz. Gectiğimiz haftalarda vaka sayısıyla beraber, yoğun bakım yatışlarımızdaki artışın endişe verice bir boyuta geldiğiyle ilgili halkımıza uyarılarda bulunduk. Ancak Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın da acıkladığı gibi ilimizde koronavirus vakalarındaki artış alınan tum onlemler ve yapılan tum uyarılara rağmen bir turlu istediğimiz seviyelere inmiyor. Hala bize gelen ihbar ve şikayetlerde pozitif ve temaslı olup izolasyon kurallarına uymayan kişilerin aramızda dolaştığına dair bilgiler alıyoruz. Bu nedenle bu durumun onune gecmek icin Emniyet ve Jandarma ekiplerimizin desteğiyle ev ev surdurulecek bir denetim surecini bugun itibariyle başlattık."
[h=3]EV EV DENETİM YAPILACAK[/h]Yapılacak denetimlerin detaylarını anlatan Dağlı, "Ekiplerimiz Sağlık İl Mudurluğumuz tarafından kendilerine filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) uzerinden iletilecek pozitif ve temaslı kişileri evlerinde ziyaret ederek, kişilerin evlerinde olup olmadığını kontrol edecek. Kontrollerde evlerinde olmadığı tespit edilen kişilere cezai işlem uygulanacak ve bu kişiler yurtlarımızda karantina altına alınacak. Keşke bu tur onlemlere gerek olmasa, ancak şu an geldiğimiz tabloda hicbir detayı atlamadan kapı kapı kontrol yapma durumundayız. Bu anlamda ilimizde vaka sayısının azaltılması icin Samsun Valiliği olarak elimizden gelen tum onlemleri alma noktasında en ufak bir tereddut gostermeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Halkımızın da ozellikle Aralık ayında, bizim denetim ekiplerimizin bir parcası olup, yanımızda yer alıp, etraflarında gordukleri kural ihlallerinde cevrelerini ve tanıdıklarını uyarmalarını, kurallara uyulmayan durumlarda da 112 hattımızı arayarak bize bildirmelerini istiyoruz. Denetimlerimizi bu bildirim doğrultusunda ozellikle daha fazla sorun olduğunu gorduğumuz noktalarda yoğunlaştıracağız. Hedefimiz pandeminin etkisini ilimizde kırıp yeniden Samsun'u pandemiyle mucadelede ornek iller arasına sokmak, umarım bunu hep beraber el birliğiyle, en hızlı bir şekilde sağlarız" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı