Aydının Didim ilcesi sınırları icerisinde bulunan 2 bin yıllık tarihi Apollon Tapınağına sızan su sızıntısı sorunu ortada kaldırıldı. İl Kultur ve Turizm muduru M. Umut Tuncer tapınak bahcesindeki kotu goruntunun 10 gunluk surede kaybolacağını belirtti.
Didim Hisar mahallesi sınırları icerisinde bulunan her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyarette ettiği binlerce yıllık Apollon Tapınağının bahcesinde kotu goruntuye neden olan su sızıntısı ortada kaldırıldı. Konuyla ilgili olarak Aydın Vali yardımcısı Rıza Dalan, Didim Kaymakamı Halil Avşar, İl Kultur ve Turizm muduru Mehmet Umut Tuncer ve Didim Turizm derneği başkanı Mustafa Şenturk tapınak icerisinde ilgili alanı gezerek, basına bilgiler verdi.

Tapınaktaki sorunun ASKİ ekiplerinin yardımıyla cozulduğunu ifade eden İl Kultur ve Turizm muduru M. Umut Tuncer "Bir suredir Apollon tapınağında bilmediğimiz bir su sızıntısı ile karşı karşıyaydık. Birazda gizemli bir durumdu acıkcası. Suyu analiz ettirdik ve doğal kaynak suyu olduğunu tespit ettik. Antik donemde tapınaklar doğa su kaynaklarının etrafından kurulur. Bu bağlamda bu suyun, tapınağın tarihinin bir parcası olduğuna kanaat getirdik. Ancak zaman icerisinde bu suyun, tapınakta yapısal hasar riskini gozlemledik ve bu riski ortadan kaldırmaya karar verdik. ASKİ ekipleri ile cok kapsamlı bir calışma yaptık. Su kaynağının sızıntı noktasını tespit ettik ve su sızıntısını ortadan kaldırmayı başardık. Bir hafta icerisinde su birikintisinin kurumasını bekliyoruz" dedi.
Tapınağın cok unlu bir populasyon olduğunu belirten Tuncer "Burada her yıl 100 bine yakın misafir ağırlıyoruz. Kış ayalarında suyun debisinin yukselmesinden dolayı burada daha fazla yapısal hasar oluşturmadan bu riskin kaldırılması bizi cok sevindirdi" dedi. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı